6000 запитів за тиждень: як волиняни готуються до Дня закоханих у Яндексі

11 Лютого 2016
Протягом другого тижня лютого Яндекс амурно лихоманить: щороку у ці дні волиняни задають кілька тисяч пошукових запитів про День святого Валентина. Цього року їх було більше 6 тисяч , а це приблизно утричі більше, ніж за увесь рік від минулого Дня закоханих. Кількість запитів передбачувано сягає піку напередодні свята – 13 лютого. Причому 14-го числа активність користувачів падає приблизно у 10 разів – очевидно, більшість уже знайшла, чим вразити другу половинку.

Понад третина усіх пошукових запитів від мешканців Волині про День святого Валентина стосується подарунків: «подарки ко дню святого валентина интернет магазин». Причому кожен четвертий із них – про handmade-сюрпризи, наприклад: «подарунок на день валентина своїми руками».

Судячи із запитів, дівчата удвічі частіше шукають подарунки для хлопців: «подарунок коханому на день закоханих», ніж навпаки: «який зробити подарунок на 14 лютого своїй дівчині». Можливо, вони просто відповідальніші, тому роблять це активніше, або ж чоловіки вже знають, чим здивувати своїх коханих.

Про конкретні подарунки запитують у менш ніж 2% від загальної кількості запитів про це свято. До Дня святого Валентина волиняни найчастіше шукають чашки, фоторамки і футболки. Хоча трапляються й оригінальніші сюрпризи: «дерево любові на день валентина», «бутылки из конфет на день валентина купить», «подарунок на день святого валентина руками з дисків», «віддати в подарунок собаку на день валентина».

Окрім подарунків, до Дня святого Валентина жителі Луцька й області цікавляться розвагами. Кожен десятий запит – про сценарії, ігри, пісні, танці, наприклад: «пісня на польській мові на день валентина», «романтическая музыка на 14 февраля», «конкурси на день валентина в школі».

Удвічі менше цікавляться тематичними картинками, листівками, малюнками: «как нарисовать на день валентина сердце», «широкоформатні обої на робочий стіл день валентина». Далі за кількістю запитів – вірші та вітання: «написати сто слів на день валентина».

Користувачі з Волині також шукають у Яндексі рецепти святкових страв. Серед смаколиків передбачувано перемагають солодощі: «подарунок хлопцю на 14 лютого картинки з їжі», «відеокулінарія торт на день валентина», «солодкі страви на день валентина».

Щоб свято було якомога романтичнішим, волиняни дбають і про відповідний антураж – шукають цікаві місця: «день валентина в львові», «тури в київ на 14 лютого» – та стежать за прогнозом погоди: «погода на 14 лютого». Також користувачів турбує ефектний вигляд: «саморобні прикраси на день валентина».

А ось які оригінальні та просто цікаві запити задали Яндексу мешканці Волині до Дня закоханих: «день валентина когда», «макарони на день святого валентина», «як зробити сердечки з паперу і клею на день святого валентина», «самая шикарная валентинка».
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter