Заступник Луцького мера пробіжить більше 20-ти кілометрів у першому міському напівмарафоні

09 Липня 2016
У Луцьку триває реєстрація на перший півмарафон «Лучеськ», який відбудеться восени.

Подібні масові забіги є популярними у багатьох містах України, не кажучи вже про Європу. Вони пропагують ідею здорового способу життя, дозвілля, активного відпочинку, а також мотивують багатьох людей випробувати свої сили. Бігати, їздити на велосипеді, брати участь в якихось змаганнях закордоном престижно. І ця добра традиція по-трішки переходить і в Україну.

Перевага таких забігів в тому, що в них можуть і зазвичай беруть участь аматори. Тому спортивний клуб «Лучеськ» вирішив, що Луцьк аж ніяк не гірший за інші міста взявся за організацію спортивного заходу. Тим паче, що в сусідньому Ковелі півмарафон відбувається щорічно.

Як розповідають організатори, для Луцька такий захід буде дебютним. Забіг відбудеться 11 вересня 2016 року, якраз у День фізичної культури. Для реєстрації доступні кілька дистанцій, адже не кожен може пробігти напівмарафон, а от до 5-тірочки можна підготуватися в стислий термін. Тож дистанції наступні: 21 км 97.5 м (це половина марафонської дистанції), 10 км, 5 км, естафета (4 по 5 км).



Також будуть дитячі дистанції і безплатний забіг на 5 км. Безплатний тому, що тут не визначають переможця. А учасники інших дистанцій отримують чіпи, які дозволяють чітко зафіксувати час, інші додаткові бонуси. Аби зареєструватися, потрібно заповнити форму сайті: https://athletic-events.com/events/339

Організатори переконують, що естафета буде цікавою для підприємств, адже це командна робота. Часто на забігах співробітники компаній навіть вироблять собі фірмові футболки з нагоди події..

Дистанцію в 21 км супроводжуватимуть пейсери – бігуни, мета яких рухатися в певному темпі. Наприклад, хоче бігун подолати дистанцію в дві години – то й тримається пейсера.

– Але основне чому люди беруть участь у таких забігах, бо це весело. Це можливість випробувати себе, свою силу волі. Ті, хто одного разу подолав довгоочікуваний фініш, зазвичай вже за певний час знову хочуть пробігтися.

До довгих дистанцій (зареєстрований на 10 км і більше) потрібно готуватися, відповідально оцінювати стан свого здоров'я та пройти медогляд. Це умова участі, – зауважують організатори.

Реєстрація триватиме до десятого вересня. На дистанціях, окрім безплатної, у чоловіків і жінок в абсолютній першості буде 1, 2 та 3 місця, за які вручатимуть нагороди.

Вже відомо, що одним із учасників напівмарафону буде заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця. Він зареєструвався на дистанцію в 21 км і 95 метрів. Такі заходи для нього – не новина, адже нещодавно він біг дистанцію в 30 км із перепадом висот 450 метрів.




«Луцький півмарафон думаю буде третім, але сподіваюсь, що він стане підготовкою до марафону десь у жовтні. Ще не знаю якого, правда, але планую пробігти 42 км вже у цьому році. Для мене участь у змаганнях завжди була якісною мотивацією займатись спортом. Я сподіваюсь, що луцький півмарафон стане такою ж мотивацією для тисяч лучан. Забіги на великі дистанції кльові тим, що на них змагаєшся не з кимось (цього багато хто побоюється), а із собою. Пробіг 21 – молодець. Пробіг швидше – став кращим. Пробіг 42 – розказав всім. Пробіг швидше – сфоткався перед дзеркалом в плавках. Пробіг 50 – перестав здоровкатись зі всіма», – жартує Юрій Моклиця.

І додає, що бігати треба всім. Бо окрім здоров'я та гарної фігури, біг чудово знімає стрес і покращує настрій.



0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter