«Євро-2016»: де дивитимуться та за кого вболіватимуть відомі волиняни

08 Червня 2016
Вже зовсім скоро українські чоловіки (і не тільки) «захворіють» на футбольну лихоманку.

Перші матчі «Євро-2016» розпочинаються вже 11 червня, а 12 червня збірна України стартує у матчі проти збірної Німеччини. 16 червня наша команда зіграє зі збірною Північної Ірландії, а 21 червня - з командою сусідньої Польщі.

Де дивитимуться «Євро-2016» та за кого вболіватимуть, поцікавилася команда інтернет-проекту Наш Луцьк LIFE у відомих краян.

Антон Бугайчук, в минулому журналіст інтернет-видань Луцька, а зараз помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя, іноді слідкує за футболом, дивитиметься чемпіонат вдома з друзями, а вболіватиме за збірні України та Німеччини. Але не втрачає оптимізму і надіється, що наша збірна дійде до чвертьфіналу.



Юрій Моклиця, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради, відповів обширно на питання:

«Цікавлюсь футболом. Дивлюсь матчі чемпіонатів світу або Європи та матчі Ліги чемпіонів. Але не настільки фанатично, щоб знати прізвища всіх учасників збірної. За перебігом Євро-2016 буду слідкувати дуже уважно до самого фіналу. Перший матч з німцями дивитимусь у фан-зоні, яка буде працювати на Театральному майдані. Другий матч нашої збірної з Північною Ірландією дивитимусь на стадіоні «Стад де Люм'єр» в Ліоні. А матч з поляками - у місті Жешув.

Думаю, що збірна пройде груповий відбір. Далі буду просто сподіватись. Якщо Україна вилетить, буду вболівати проти росіян і за Англію.
Може бути, що в процесі Чемпіонату з'явиться якась симпатична мені команда, наприклад та, що не дасть можливості росіянам вийти з групи. Буду за неї».



Олексій Веремійчик, начальник відділу у справах молоді та сім'ї Луцької міської ради:

«Футболом не просто цікавлюсь, а й певною мірою живу цією грою, дуже рідко не потрапляю на стадіон, коли грає головна команда країни. Переглядатиму матчі, як-то кажуть, де футбол застане, на жаль, можливості до Франції поїхати немає, але є кілька традиційних місць, де ми з друзями збираємось для пепеглядів. Безумовно, всім серцем в кожному матчі буду вірити в перемогу жовто-синіх. Але є низка дуже потужних збірних, та ж сама Німеччина - на шаленому ходу, звично елегантна Іспанія, Італія завжди впевнено виступає на Євро, не забуваєм і про Англію, ті ж самі господарі будуть вмирати, щоб виграти трофей перед своїми вболівальниками. Цей ряд фаворитів можна ще продовжувати, але гра покаже.

Задача мінімум - це вихід з групи, а далі залежатиме, на кого потрапимо, розумію то не дуже оптимістично звучить, але, на жаль, наша якість гри поки до першого кошика не дотягує. Але я буду щиро сподіватись і всім серцем вболівати, щоб наші витворили чудо! Німцям програєм, поляків та ірландців за збалансованої гри мусим перемагати».



Валерій Стернійчук, голова громадської організації «Волинський Актив Молоді», буде слідкувати за матчами чемпіонату у боулінг-клуб Strike City і вболіватиме тільки за нашу збірну, і навіть сказав свої прогнози на матчі у груповому етапі:

«Україна - Німеччина 1:2,
Україна - Польща 1:0,
Україна - Пн. Ірдандія 2:1, ну і сподівається що як мінімум наша збірна дійде до стадії 1/4».



Волонтер та журналіст Мирослав Ватащук також буде слідкувати за матчами і оптимістично очікує на виступ нашої збірної:

«Де переглядатиму матчі - важко сказати. Можливо, в кафе з друзями або вдома. Цілком зрозуміло, що віддаю перевагу збірній України. Буду оптимістом: певен, що збірній України цілком до снаги вийти із групи. Сподіваюся, що з німцями Україна зіграє внічию, а от поляків та Північну Ірландію може перемогти».



А от головний редактор інтернет-видання «Волинське Агентство Розслідувань» Анатолій Котлюк зізнався, що наразі не вистачає часу слідкувати за матчами, але матчі збірної на Чемпіонаті не залишаться поза його увагою:

«Футболом цікавився в школі та університеті. Купував журнал «»Футбол», маю велику колекцію з 2002 року по 2007. Особливо слідкував за Англією. З 16 років вболіваю за «Манчестер Юнайтед».

Після входження у доросле життя додалося багато обов'язків та інших зацікавлень, які футбол витіснили. Ще й перестав дивитися телевізор.
Певний час дивився матчі української Прем'єр-ліги в інтернеті, але часом вони наганяли смуток або сон і з часом втратив інтерес до них. Сьогодні переважно слідкую за новинами в інтернеті через сайт Football.ua.

За Євро-2016 буду слідкувати за допомогою інтернету. Матчі навряд дивитимуся через зайнятість. Останнє Євро, за яким слідкував, споглядаючи матчі, було 2004 року в Португалії, коли Греція «вбила» красивий футбол. Віддаю перевагу Англії і всьому британському кутку (Ірландія, Північна Ірландія, Уельс), але шанси в Англії навіть дійти до півфіналу в неї такі собі. А Україна? Віримо в команду!».



Роман Романюк, голова обласного осередку партії БПП, не буде зраджувати своїм традиціям у виборі місця перегляду матчів і вболіватиме не тільки за наших, а й за господарів цьогорічного євро:

«Футбол я не просто люблю, а захоплююсь цим видом спорту. Й можу не лише споглядати, а часом й грати. Відповідно, обов'язково слідкуватиму за іграми під час Євро-2016. Традиційно футбол я дивлюсь в компанії друзів у чудовому закладі «Карабас-Барабас». Сподіваюсь, що Україна пройде якнайдалі. І саме за нашу збірну вболіватиму. Якщо ж ми поступимось, то мені імпонують цьогорічні господарі Євро - збірна Франції».



Юрій Безпятко, депутат міської ради від партії «УКРОП», дивитиметься матчі дома, і любить «чорних конячок»:

«Дивитись буду в сімейним колі або з друзями. Збірні цікаві. Переваги не надаю. Люблю інтриги та чорних конячок у спорті. Багато залежить від психологічного стану хлопців та командного духу. Якщо вони усвідомлять, що вони команда, думаю чвертьфінал, як мінімум».



0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter