Волинські «лицарі» потопили миколаївську «корабелу»

07 Грудня 2015
Після невдалої серії із восьми програних поєдинків баскетболісти «Волиньбаскета» здобули першу вікторію у розіграші української Суперліги. Смак перемоги підсолодив той факт, що 6 грудня луцькі «лицарі» зуміли взяти реванш у «корабел» з Миколаєва.

Нагадаємо, що у першому матчі між цими командами у Луцьку тріумфувала «портова» команда. Зважаючи на цей факт, волинянам хотілося будь-що реабілітуватися перед власними вболівальниками. Тримали в голові підопічні Дмитра Чайковського і матч попереднього туру, в якому наші баскетболісти не зуміли нав’язати боротьбу «Черкаським мавпам».

Перед поєдинком із «корабелами» прийшла хороша вістка із лазарету: після пошкодження одужала «свіжа кров» волинян – легіонер Хакім Джексон. Не бракувало налаштування на гру і господарям. У двох попередніх зустрічах «білим» для перемоги не вистачало влучного трьохочкового кидка.



Сценарій поєдинку у Миколаєві нагадував зустріч команд у Луцьку. Знову лідерство з рахунком 5-0 захватили баскетболісти з Волині, знову хаотичний початок і багато фолів. Обидві команди грали на куражі. Початок поєдинку видався ефектним, але не ефективним.


У другій четверті господарі відновили статус-кво, зрівнявши рахунок матчу. Аби глядачі не забували про суддів, арбітри зустрічі нагадали про свою присутність технічним фолом лавці запасних «Волиньбаскета».



Після цього «моряки» навіть зуміли завоювати певний очковий гандикап, але у баскетбольних богів та волинських баскетболістів були інші плани на гру. У другій половині поєдинку головним героєм став луцький «хрестоносець» Микола Полюляк. З магічної руки волинського «бороданя» залітало все, а разом з тим і збільшувався очковий доробок гостей.



Остаточні надії господарів паркету потопив влучний дальній кидок Віктора Герасимчука. У підсумку – 71-76 на користь «Волиньбаскета». 9 грудня «лицарі» проведуть домашню зустріч з «Інфіз-баскетом», під час якої матимуть шанс потішити свої вболівальників першою домашньою перемогою.

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter