«Волиньбаскет» не встояв під тиском одеської «БІПи»

18 Грудня 2015
Автор: Андрій Мошкун

Луцькі вболівальники сподівалися, що після розгромної поразки від столичного «Динамо» їх улюбленці-баскетболісти нагадуватимуть пораненого звіра, що прагне довести всім право на життя. Перевірити істинність цієї думки судилося 17 грудня під час матчу української Суперліги між «Волиньбаскетом» та одеським клубом «БІПа».

Більш активно та впевнено поєдинок розпочали гості. Синім вдався ривок 0-5, однак господарі майданчика зусиллями Тимощука та Джексона відновили статус-кво. Американський «лицар» моментами виглядав доволі пристойно, закриваючи рота скептикам. Незважаючи на це, Хакіму, як і всій команді, ще й досі не вистачає стабільності. Одеські ж баскетболісти пристосувалися до манери лучан і «вигризли» першу четверть 13-19.


Поєдинок прогнозовано став багатим на боротьбу та порушення правил. Кожна з команд вперто намагалася «посадити на фоли» суперника. Винятком не стала і друга четверть: баскетболісти намагалися «перекусити» опонента, зламавши волю до перемоги.


У другій половині події на майданчику нагадували маятник. Кожній з команд вдавалися результативні атаки. В лучан «зайшли» дальні кидки від Тимощука і Полюляка, а слем-данк Джексона підірвав на ноги інертну луцьку торсиду. «Сині» теж не відставали: у гостей результативними діями відзначалися Картер та Ткаченко.


Після великої перерви головного тренера «Волиньбаскету» чекали неприємні новини високі Джексон та Герасимчук заробили по 4 персональні зауваження, що змушувало їх уникати контактної боротьби. Незважаючи на це, третя четверть стала найбільш ефектною та результативною. «Волиньбаскету» навіть вдалося захопити ситуативне лідерство, проте на останню перерву команди пішли за рахунку 51-51.


Остання десятихвилинка краще вдалася гостям. Моряки захопили лідерство і продовжували гнути свою лінію. «Лицарі» зробили ставку на далекі кидки, і це дозволило дещо скоротити різницю в рахунку, але не вплинуло на фінальний результат. Дещо підкосили ноги господарям перебори фолів Герасимчука та Джексона, які вже не могли допомогти партнерам.


Щоправда, останній фол Віктора з розряду фантастики: де суддя побачив порушення правил залишається здогадуватися. Фінальна сирена зафіксувала поразку «Волиньбаскета» з рахунком 68-74. Лучанам вдалося реабілітуватися за поразку від «Динамо» грою, але не результатом. Наступний матчі чемпіонату «лицарі» проведуть вдома 19 грудня із лідером чемпіонату – южненським «Хіміком».
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter