Волинян запрошують на онлайн-змагання з бігу

05 Травня 2020

Карантин вніс свої корективи у життя кожного українця: одні змушені були піти на вимушені «канікули», а хтось залишається працювати, дотримуючись купи заходів захисту від коронавірусу.

І якщо перший тиждень-два чимало людей раділо позачерговому відпочинку, то вже на завершення другого місяця більшість мріє повернутися до повсякденного ритму життя, пише «Район.Спорт».

Водночас у соціальних мережах рясніє маса пропозицій пройти онлайн-навчання чи віртуальну екскурсію світовими музеями, та навіть більше – взяти участь у віртуальному чи онлайн-забігу. Що таке онлайн-забіг розповіли представники володимир-волинського бігового клубу «Епікур».

«Онлайн забіг – це, по суті, ті ж самі змагання з бігу, але відбуваються віддалено і можуть бути одночасно у різних куточках України. Коли в класичних змаганнях це визначений час, дата й місце старту та фінішу, то в онлайн усе простіше. Маршрут обирає бігун самостійно. Найважливіше – пробігти дистанцію, на яку зареєструвався спортсмен, та надіслати підтвердження пробіжки організаторам, при цьому дотримуватися умов карантину. Для нашого клубу такі звіти переважно робимо в мобільному додатку Strava», – пояснила Оксана Богославець, координаторка бігового клубу Володимир-Волинської птахофабрики.

Учасники онлайн-забігів розповіли, що на маршрут виходять у масках, намагаються обрати час, коли на вулиці перебуває найменше людей, а самі маршрути обирають подалі від громадських місць та центральних вулиць.

«На перший свій онлайн-забіг вийшла, щоб підтримати колегу. А вже цієї неділі була офіційно зареєстрована на "ІІІ Віртуальний пробіг без вірусів". Для пробіжки в десять кілометрів вирішила з чоловіком пробігтися до села Поничів. Мені особисто подобається бігати подалі від міста, де немає скупчення автівок та людей. Обираю місцевість, де є гарні пейзажі», – зізналася Юлія Якубська.

Враженнями та мотивацією для участі в онлайн забігах поділився Вадим Москалюк.

«Для мене це можливість зібратися з думками, а також викладатися під час пробіжки, адже дух змагання все одно присутній. Хочеться пробігти краще, з гарним часом. І, водночас, це хороший спосіб тримати себе у формі!», – переконаний Вадим.

Пропозицій взяти участь в онлайн забігах досить багато у соціальних мережах. Варто лише знайти найближчий, зареєструватися на бажану дистанцію та під час пробіжки дотримуватися умов карантину:

♦ 10 травня – онлайн Drohobych Half Marathon 2020;

♦ 17 травня – всеукраїнський онлайн-забіг Shypshyna Ethno Run;

♦ онлайн-забіги New Run – напівмарафони від «Нової пошти»;

♦ естафета з трьох забігів GRAND PRIX online run;

♦ 2-й Всеукраїнський онлайн-забіг «Ні наркотикам. Я обираю біг!».


2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter