«У когось в федерації є вавка в голові», – тренер волинських волейболісток

03 Грудня 2015
Луцькі волейболістки з команди «Континіум-Волинь-Університет» відмовилися їхати на поєдинки жіночої Суперліги шостого туру в Сєвєродонецьк Луганської області. Це рішення озвучив наставник команди Богуслав Галицький.

«Там стріляють, на розтяжках підриваються, тощо. Вже три команди відмовилися їхати і наша четверта відмовляється. По-перше, в нашій команді всі гравці – учні та студенти. Тому ми маємо надіслати директорам шкіл і ректору СНУ Ігорю Коцану відповідні листи на дозвіл виїзду. Це стандартна практика. Хто за них в Сєвєродонецьку відповідатиме? По-друге, батьки не хочуть наражати своїх дітей на небезпеку, я як тренер з ними повністю згоден», – пояснив Галицький.

Керівництво Федерації дозволило проводити в Сєвєродонецьку матчі на основі листа з гарантіями безпеки, підписаного невдовзі після звільнення міста чиновником СБУ Луганської області. Крім того, у ФВУ мотивували це рішення бажанням зберегти на волейбольній мапі країни команду «Сєвєродончанка». А що виїзд у це місто може коштувати суперникам здоров’я, а може й життя, ніхто думати не бажав.

Богуслав Андрійович не приховує своє незадоволення роботою місцевих правоохоронних органів. «Я не раз був у Сєвєродонецьку, ще коли там був спокій. Ситуація: грає гімн України, а їхня міліція і ОМОН сидить і ноги на крісла порозкладали, і хлопці навіть не встали. То як я буду такій міліції їхній паскудній довіряти. Ніколи в житті. Нещодавно чув інформацію, що с Сєвєродонецьку зловили наркодилера, а через два дні його відпустили. То нам зможе допомогти така міліція», – заявив тренер.

Зауважимо, у разі неявки команди на тур, крім технічної поразки також в неї заберуть два очки в турнірній таблиці. «Ці очки не варті того, щоб ризикувати життям гравців. Про Сєверодонецьк потрібно забути. Це в когось в федерації є вавка в голові, що дозволили «Сєвєродончанці» проводити домашні ігри. Побачите, туди жодна команда не поїде. А те, що забирають 2 очки, то будь-який клуб зможе їх відсудити, ще будуть штрафні санкції. Про це ми вже домовилися і зі Запоріжжям, і з Черніговом», – сказав Богуслав Андрійович.

Прецедентів проведення спортивних змагань у прифронтовій зоні з інших видів спорту небагато. У Дружківці домашні поєдинки проводить хокейний клуб «Донбас», а футбольний «Іллічівськ», вибувши за підсумками минулого сезону до Першої ліги, знову грає в Маріуполі. Клубів, які відмовлялися їхати у місто на Азові поки не було.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter