У неділю «Волинь» на поле виведе жінка

31 Березня 2016
Комітет арбітрів призначив на гру луцької «Волині» та одеського «Чорноморця» арбітра Катерину Монзуль.

Попри те, що Монзуль – практично найвідоміший у світі український арбітр, матч 20 туру у Луцьку буде для неї дебютним в УПЛ, інформує прес-служба волинського клубу.

Свого часу Катерина Монзуль грала правим півзахисником чоловічого клубу із рідного села Бабаїв (Харківщина), який тоді виступав у чемпіонаті області, а зараз грає «на район». Частіше виступала за юнацьку команду – на район, область, «Шкіряний м’яч». Коли Монзуль опинилася перед вибором – грати далі чи судити, то обрала останнє. Арбітром вирішила стати у 18 років. 24 вересня 2005 року Монзуль вперше відсудила міжнародний футбольний матч між командами Фінляндії і Польщі. Ще у 2009 році розглядалося питання про можливість довірити Катерині обслуговування ігор Першої ліги, однак виконком ФФУ відмовив їй у проханні, оскільки у неї не було повної професійної підготовки.

4 жовтня 2011 року, Катерина таки отримала ліцензію арбітра Першої ліги, а вже 5 жовтня відсудила свій перший матч Першої ліги між «Одесою» та «Кримтеплицею». Катерина з 2005 року працює на міжнародних матчах. У 2015 обслуговувала фінал чемпіонату світу серед жінок між США і Японією, а роком раніше - фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

Українка Монзуль - найкращий арбітр-жінка 2015 року за версією Міжнародної федерації футбольної історії і статистики. До цього 34-річна харків'янка входила в п'ятірку найкращих суддів останні три роки.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter