У Луцьку пройшли перші змагання з кросфіту

22 Серпня 2016
Луцькі патрульні поліцейські, громадське формування «Варта порядку», нацгвардійці, спортивні клуби «Щит Любарта» та «Зевс» змагалися у новому спортивному напрямі – кросфіт.

Як пише Район.Луцьк, кросфіт – це екстремальна система загальної фізичної підготовки, заснована на чергуванні, іноді випадковим чином, базових рухів з різних видів спорту (гирьовий спорт, важка атлетика, спортивна гімнастика, веслування, легка атлетика), що виконуються з високою інтенсивністю.

Під час змагань, які відбулись у неділю, 21 серпня, командам потрібно було виконати три комплекси вправ. До першого комплексу увійшли перекидання колеса, виходи на турнік, махи гирі 24 кілограми, фронтальне присідання і скакалка.






В другому комплексі вправ на спортсменів чекала станова тяга, підтягування до перекладини, підйом штанги на груди та сіт-апи. А от третій комплекс до останнього тримали в таємниці.

«Є така специфіка у кросфіті, що оголошуються вправи безпосередньо перед самими змаганнями. Тобто для спортсменів це стає сюрпризом, несподіванкою. Кросфітер має бути універсальним атлетом, який здатен виконати будь-яку вправу, будь-яку кількість разів, витримати будь-яке силове навантаження», – пояснила Мар’яна Сорочук, голова комісії з гуманітарних питань та питань спорту Громадської ради при Волинській обласній ради.






До речі, Федерацію кросфіту Волинської області створили зовсім нещодавно. Організатори також сподіваються, що змагання допоможуть популяризувати спорт серед волинян.

В результаті запеклої боротьби перше місце вибороли кросфітери зі спортивного клубу «Зевс»,другими стали представники громадського формування «Варта порядку», а третє місце посіла команда «Щит Любарта».
























***
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Таблоїд Волині» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter