Стронгмени, танці та… бензопила: як святкували День народження «Променя»

25 Серпня 2018

Текст: Софія ГУДИЧ

Фото: Сергій МАТВІЙЧУК

Кожен квадратний метр площі «Променя» виглядав по-святковому, адже 24 серпня розважальний центр відгуляв свій перший День народження. Святкування розпочалися в обід та тривали аж до глибокої ночі.

Спеціально на свято РЦ «Промінь» приїхав Василь Вірастюк, найсильніша людина світу, а на площі організували справжнє шоу стронгменів. До Дня Незалежності та першої річниці торгового центру зібралися збірна України та Європи.

Українську збірну представляли Олексій Новіков, який у свої 22 роки вже був капітаном команди, Сергій Конюшок, Віктор Юрченко та Олександр Лашин. Європейська збірна мала у своємускладікапітана Відаса Блекайтіса із Литви, Рафала Кобиляжа із Польщі, Родіона Сукмана із Молдови та Марекса Лейтіса із Латвії. Суддівську четвірку очолив найсильніший чоловік України Василь Вірастюк.





Першим привітав зі святом лучан директор РЦ «Промінь» Дмитро Грелюк. Він розповів, що Промінь – це велика робота, потужний ресурс і за один рік він вже став улюбленим місцем багатьох лучан.

Не оминули й трагічної події, яка сколихнула Луцьк в той день. Гімн України присвятили герою Геннадію Ольховському, тіло бійця привезли до міста на День Незалежності.

Поєдинок стронгменів був запеклим. Збірні України та Європи демонстрували вправність в шести вправах, все це можна буде переглянути по телебаченню восени. Лучанам ж пощастило спостерігати за спортивною подією в реальному часі, тому на площі – ніде було яблуку впасти.

Хоч в першому турнірі лідирували європейці, та вже в другому українці обігнали опонентів. Наша збірна підняла снаряд вагою 240 кілограм аж 11 разів, а європейські спортсмени – 6.




В перервах між виконанням вправ збірними проводили конкурси. Наприклад, сильним лучанам, які прийшли подивитися, треба було протримати дві бензопили під кутом 90 градусів. Чому бензопили? Бо виробник такої техніки був головним спонсором фестивалю.

Місцеві колективи показували народні танці, бойовий танець та шоу гімнасток. Богатирі навіть підіймали цілий автомобіль, це було одне із завдань.

Не перервав спортивної події і літній дощ, який проходив напливами. Хтось розмістився під накриттями біля самих змагань, інші перейшли на сходи та терасу розважального центру.








Загалом святкування Дня народження «Променя» було не лише спортивним. У РЦ діяли знижки, встановили нову фотозону, а на вулиці розмістилася також дитяча зона розваг від Смугастого Носорога, тому мали чим зайнятися усі.

За підсумками змагань найсильніші все ж таки українці! Збірна приймала вітання від лучан ще довго після закінчення змагань.





































***

Передрук без згоди Таблоїда Волині заборонений.

2
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter