Щоб втекти від українських санкцій: Тимощука підозрюють у підробці документів у Румунії

27 Травня 2023

Екс-гравець збірної України та «Волині» Анатолій Тимощук отримав громадянство Румунії, проте є нюанс. Вважають, що таким чином футболіст намагається втекти від українських санкцій: йому заборонено в'їзд до країни, а також заморожено усі його активи.

Про це повідомляє ТСН.

Журналісти з'ясували, що Тимощук, який вже давно живе на росії, подав фальшиві документи, аби отримати румунський паспорт.

«Схоже, Тимощук почав шукати способи, як вийти з-під санкцій України. Стосовно нього є заборона в’їзду до України, то саме за румунським паспортом заборона ця не має діяти. Вона є забороною для громадянина України, але не для громадянина Румунії. В цьому є певний трюк», – запевняє колишній особистий помічник Тимощука Віталій Юрченко.

Аби отримати перепустку до України, Тимощук відправив до румунської міграційної служби пакет документів, щодо стосовно свого родоводу. Як з'ясувалося, волинянин Тимощук насправді буковинець. Точніше, його нібито бабуся народилася 1929 року на території Румунії. Щоправда, в українських документах такої бабці немає, а про її існування не знають навіть родичі.

«Ну, які румуни, ви що? В нього одна бабуся живе у квартирі над батьками Толіка. До того жила в Нововолинську, тому що дід шахтар. Всі з Волині», – каже колишня дружина футболіста Надія Тимощук.

Ймовірно, документи про родинні зв'язки — фальсифікація. Таким чином, Тимощук ймовірно, намагається обійти українські санкції. Як на те, відреагувала румунська влада поки не відомо, однак за підробку офіційних документів в Україні чоловіку вже загрожує арешт.

«Нам невідомо рішення румунської влади щодо Тимощука, але юристи нагадують, що Тимощук порушує передовсім українське законодавство. Поліція і прокуратура мають зацікавитися фактами підробки і порушити відповідну кримінальну справу за частиною першою статті 358 КК України "підробка офіційного документа. Підробка документів. Обмеження волі до 5-ти років», – кажуть юристи.

Тимощук і санкції

У січні 2023 року проти колись провідного футболіста збірної запровадили персональні санкції терміном на 10 років. Йому заборонено в'їзд до України, також він позбавлений усіх державних нагород, заблоковано всі його активи – фінанси, рухоме та нерухоме майно. До того ж чоловіку не можна виводити капітал з України, набувати у власність земельні ділянки, також заборонені освітні та спортивні контакти.

Санкції «прилетіли» Тимощуку через те, що той не засудив воєнні дії рф. Щобільше Анатолій продовжив працювати у рф і є одним із тренерів «Зєніта».

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter