Успішно!

На Волині «клонуватимуть» стадіони

 Федерація легкої атлетики Волинської області та Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підписали Меморандум про співпрацю, - повідомляє «Район.Луцьк».

Подія відбулася під час Чемпіонату Волинської області з легкої атлетики серед школярів. Боротися за звання найкращого спортсмена приїхало близько двохсот дітей із десяти районів Волині.
[img data=def]07_10_2015_1674533090/1_img_6212.jpg[/img]

Меморандум підписали президент Федерації Володимир Рудюк та голова правління Фонду Олександр Товстенюк. Документ уклали на термін до 30 грудня 2020 року. Він передбачає будівництво спортивних майданчиків у районних центрах області та фінансове забезпечення навчально-тренувальних зборів та змагань спортсменів-легкоатлетів.
[img data=def]07_10_2015_1674533090/2_img_6215.jpg[/img]

«Нам приємно, що протягом цього року «королева спорту» отримує стільки, уваги скільки їй не приділяли, мабуть, за останні двадцять років. Наша співпраця з Фондом розпочалася давно, але життя нам підказує, що потрібно рухатися далі. Ми бачимо, що підтримка легкої атлетики не може обмежуватися лише одним Луцьком, тому вирішили підписати Меморандум про співпрацю у районах. Це унікальні проекти для України. Таких масштабів спортивного будівництва немає у жодній області. Зараз на нас дивиться вся країна», – зазначив Володимир Рудюк.
Наразі вже активно триває будівництво сучасних спортивних майданчиків у 4 районних центрах – Маневичах, Ківерцях, Камінь-Каширському та Любешові. Спортарени будуть схожі на стадіон «Ядро» Східноєвропейського університету: доріжки на 250 метрів, волейбольний, баскетбольний і футбольний майданчики. Загальний бюджет будівництва – 11 мільйонів гривень, вартість одного об’єкту – близько 3 мільйонів гривень.
За словами Олександра Товстенюка, гроші на спорудження спортивних арен вже передбачені у бюджеті Фонду, тому до кінця року стадіони планують відкрити для занять фізичною культурою та змагань.
[img data=def]07_10_2015_1674533090/3_img_6220.jpg[/img]

«Підписання Меморандуму – це логічне продовження нашої співпраці із Федерацією легкої атлетики. Адже, як стало відомо невдовзі фонд «Новий Луцьк» перейменують у благодійний Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Тому ми плануємо взяти під опіку всю область. Сьогоднішня подія – перший крок у цьому напрямку. Наша співпраця вдається, вона конструктивна. Меморандум дасть можливість комплексно поміняти ситуацію щодо розвитку легкої атлетики в цілому в області, напрацювати конкретні бачення, рішення та проекти. Федерація їх пропонуватиме Фонду на розгляд. Після чого, ми вирішуватимемо питання про фінансування», – розповів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.
Серед  присутніх на підписанні Меморандуму був також відомий волинський тренер з легкої атлетики Володимир Засєкін, який готує майбутніх олімпійців у Маневичах.  
[img data=def]07_10_2015_1674533090/7_img_6248.jpg[/img]

«Серед спортсменів, яких я тренував, - Максим Богдан. Він спортсмен міжнародного класу, володар Кубку Європи. На прикладі його спортивних досягнень, ми бачимо, що й на периферії можна виховати висококласного спортсмена. Тому нам необхідна сучасна матеріально-технічна база. Наші заняття з метання відбувалися на ґрунтовому покритті. Діти завжди запитували, коли вони матимуть нормальні умови. І ось нарешті ми цього дочекалися», – радіє Володимир Засєкін.   
[img data=def]07_10_2015_1674533090/8_img_6249.jpg[/img]

Найближчим часом обласний центр буде багатим на спортивні події. Як повідомили організатори змагань, до Луцька у другій половині жовтня приїде олімпійський чемпіон з легкої атлетики Сергій Бубка. А 9 жовтня на навчально-тренувальні збори приїдуть спортсмени зі збірної команди України з легкої атлетики. Також незабаром пройде чемпіонат України з кросу, на якому визначать кращих спортсменів для участі у європейській першості. 
 
 [img data=def]07_10_2015_1770614727/19_img_6302.jpg[/img]