На Волині змагатимуться найтитулованіші стронгмени світу

21 Вересня 2022

Головне фото: Олексій Новіков, інтерв'ю для Mixsport

На Волині до Дня захисників і захисниць відбудеться міжнародний турнір зі стронгмену, на який запросили найвидатніших силачів.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Ідея провести на Волині міжнародні змагання зі стронгмену виникла під час зустрічі Григорія Недопада з найсильнішою людиною світу та рекордсменом Олексієм Новіковим. Він уже запросив на змагання до Луцька найвидатніших силанів з країн, які найактивніше допомагають Україні у боротьбі з агресором: США, Великобританії та країн Балтії. Голова Волиньради запропонував приурочити турнір до Дня захисника України та козацтва.

У турнірі візьмуть участь найтитулованіші стронгмени. До української команди увійдуть Олексій Новіков, Павло Кордияка та Роман Греков. Міжнародну представлятимуть Еван Сінглетон (Англія), Геві Білтон (США) та легенда важкої атлетики – литовець Жидрунас Савіцкас, досягнення якого занесені до книги рекордів Гіннеса.

За програмою команди виконають 5 вправ, у перервах між якими плануються виступи не лише спортивних, а й місцевих творчих колективів, аби ознайомити гостей з національною культурою та автентикою краю.

3
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter