На лучан чекає грандіозне свято спорту

20 Квітня 2016

У Луцьку пройдуть міжнародні змагання з легкої атлетики серед юнаків та дівчат до 18 років.

Справжнє свято спорту відбудеться 24 квітня на стадіоні «Авангард», про це стало відомо під час прес-конференції у вівторок, 19 квітня.

О 13:00 годині - церемонія відкриття масштабного спортивного дійства.

За короткий проміжок часу глядачі побачать найвидовищніші види легкої атлетики - біг, естафети, метання молота, диска, списа, стрибки. Загалом програма міжнародної матчевої зустрічі включатиме 22 легкоатлетичні дисципліни.

У зв’язку з подіями на Сході, це перші за три останніх роки міжнародні легкоатлетичні змагання, які прийматиме Україна.

«Хочемо провести змагання на найвищому рівні та сподіваємося, що наші спортсмени порадують нас хорошими результатами. Для учасників змагань створюємо найкращі умови перебування, запланована цікава театралізована зустріч спортсменів в замку Любарта, оскільки це візитка нашого міста. Гості з інших міст та країн зможуть відчути древню історію Луцька. Для глядачів ми пропонуємо найвидовищніші види легкої атлетики, різноманітні сюрпризи, розіграш призів. Запрошую усіх лучан та гостей міста на наш захід, отримавши задоволення від змагань, ми показуємо приклад для дітей – вести здоровий спосіб життя та займатися спортом. Лучани мають можливість відчути справжню атмосферу міжнародних змагань, - зазначив президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

Старший тренер збірної України з легкої атлетики U-18 Андрій Коротеєв, зазначив, що українська команда складається з 20 хлопців та 20 дівчат.

«Приємно що є представниця Волинської області Аня Дорофеєва із Нововолинська. Спортивний захід такого рівня для юних учасників – це вікно у їхнє майбутнє», - сказав тренер.

За його словами, організатори хочуть, щоб гості, зокрема, білоруська команда побачила, що Україна - це мирна країна, а не те, що показує Росія на білоруському телебаченні, і гарантують безпеку кожній команді.

«Легка атлетика – це не політика, а спосіб життя. Серед юних спортсменів є майбутні чемпіони, налаштовуємо дітей на професійний результат. Ми ставимо високо планку та прагнемо до підкорення нових вершин», - мовив заслужений тренер України, керівник змагань Олег Вегнер.

Організатори повідомиои, що на змагання приїде президент Національного олімпійського комітету України, віце-президент IAAF Сергій Бубка, а також президент Федерації легкої атлетики України, перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.

Також під час проведення спортивного заходу на вболівальників чекає сюрприз - розіграш призів та цінних подарунків (велосипеда, планшета, смартфона, спортивного обладнання).

Міжнародна матчева зустріч проводиться Федерацією легкої атлетики України та Волинської області Міністерством молоді і спорту України спільно із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Партнерами легкоатлетичними змагань є Центр дозвілля та розвитку «Адреналін Сіті» та компанія «ВолВест Груп».

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter