Луцька велосипедистка тріумфувала на Кубкові світу

07 Серпня 2017
Після видовищної перемоги на п’ятому етапі змагань у Канаді наша велогонщиця забезпечила собі лідерство у загальному заліку.

2017-й рік продовжує бути справжньою казкою Яни Беломоіної. Ще тиждень тому лучанка виграла чемпіонат Європи з крос-кантрі маунтинбайку, а 6 серпня у Мон-Сен Анне (Канада) втримала чемпіонський темп та забезпечила першість у Кубку світу за етап до кінця змагань, пише Район.Луцьк.

Проблеми у нашої велогонщиці були лише на старті гонки, коли вперед вирвалась переможниця останнього Кубка світу – канадська спортсменка Катарін Пендрел. Утім, уже протягом другого кола дистанції у Мон-Сен Анне на гірських віражах Яна вискочила на другу позицію.



Третє коло минуло під знаком боротьби між головною фавориткою цьогорічного Кубка світу Беломоіною та тоді ще чинною тріумфаторкою змагань Пендрел (до слова, канадська спортсменка – дворазова володарка Кубка світу та дворазова чемпіонка світу). Утім, темп лучанки для суперниць цього сезону виявився чимось нереальним. Тож на черговому крутому підйомі Яна Беломоіна відірвалась від суперниць і до фінішу лише наростила його – найближча переслідувачка нашої спортсменки Полін Ферран-Прево фінішувала на 44 секунди пізніше.

Таким чином, Яна Беломоіна виграла третій з п’яти етапів Кубка світу та уже має 1150 залікових очок (для порівняння, Катарін Пендрел для перемоги у минулорічному Кубку світу вистачило 1030 пунктів). Тож останній етап змагань у італійському Валь ді Соле наприкінці серпня буде уже формальністю.




А для самої Яни для повністю «штурмового» сезону не вистачає лише перемоги на чемпіонаті світу. «Я уже маю чотири медалі чемпіонату світу, однак серед них немає золотої, тож я дуже мотивована підкорити таку вершину», - сказала Яна у інтерв’ю після гонки.

Вітаємо луцьку гордість з перемогою та бажаємо успіху у чемпіонаті світу, який відбудеться на початку вересня у Австралії!


0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter