«Лучеськ півмарафон 2016»: розповіли про реєстрацію, перекриті вулиці та іноземних учасників

09 Вересня 2016
Вже цієї неділі відбудуться легкоатлетичні змагання «Лучеськ півмарафон 2016». В рамках події відчути себе спортсменом зможе абсолютно кожен, адже мінімальну дистанцію для дорослих у 5 кілометрів під силу здолати навіть у темпі швидкої ходьби.

Про усі деталі та особливості змагань розповіли на прес-конференції. Стало відомо, що забіги проводитимуться за таким маршрутом: від перехрестя вул. Паркової та пр-ту Волі до перехресть пр-ту Волі та вул. Задворецької – вул. Клима Савура – вул. Івана Огієнка – вул. Шопена – пр-кт Волі.

Заступник міського голови Юрій Моклиця назвав формулу організації найуспішнішого заходу.

«Мене вразило, що на Мінському півмарафоні стартувало 20 тисяч людей, що з’являється така стійка тенденція зацікавлення у заходах спорту та здоров’я. Тішуся присутністю трьох категорій організаторів – ініціативні люди, представники влади та соціально-відповідальний бізнес, адже це так формула, за якою має відбуватися більшість заходів у місті Луцьку».

До речі, Юрій Моклиця похвалився тим, що цьогоріч теж бігтиме дистанцію півмарафону, і закликав усіх активно долучатися та отримувати від цього насолоду.

«Перший прояв патріотизму – почати бігати, адже тоді людина стає здоровішою і здатна мислити глибше. Якщо ви сидите вдома, гадаючи, що можете зробити на благо країни, то почніть хоча би з бігу», – поділився Юрій.



Організатор змагань Ігор Спасовський попросив мешканців міста терпляче поставитися до тимчасового перекриття руху і замість пересування у маршрутках випробувати себе на витривалість та силу.

«Ми передбачили дистанції не лише для дорослих, а й для дітей від 3 до 14 років, кожен з яких на фініші отримає символічну медаль на згадку. Для малечі передбачені дистанції на 100, 500 та 1000 метрів. Зареєструвалися вже учасники з Білорусі, Молдови, Польщі та майже усіх обласних центрів України. До речі, можна поєднувати цікаве із корисним – біг та туристичний огляд міста», – розповів пан Ігор.



Для забезпечення безпеки руху сучасників півмарафону буде тимчасово зупинено рух транспорту на ділянці від перехрестя вул. Паркової та пр-ту Волі до перехрестя пр-ту Волі та вул. Шопена (з 07.00 до 15.30) та на ділянці від перехрестя вул. Паркової та пр-ту Волі до перехресть пр-ту Волі та вул. Задворецької – вул. Клима Савура – вул. Івана Огієнка – вул. Шопена – пр- кт Волі (з 08.30 до 13.30).

Також, зазначили, що подія буде не одноразовою акцією, а отримає статус щорічної події. Стартуватимуть та фінішуватимуть учасники змагань навпроти головного корпусу СНУ імені Лесі Українки (проспект Волі, 13).

«Неможливо переоцінити важливість таких подій для всього міста та його жителів. Кожен має шанс перевірити свою силу, витривалість, характер, відкрити нові можливості у собі. Ми ж у свою чергу не просто підтримали захід на якомусь етапі, а брали участь у розробці його ідеї від самого початку, перейняли досвід багатьох інших міст, і нас дуже тішить, що спорт стає справжнім хорошим трендом.

Позиціонуємо це свято як сімейне, коли батьки можуть подавати своїм дітям найкращий приклад для наслідування. Це теж стало одним із факторів, чому ми приєдналися до організації, адже одним із головних принципів нашої компанії є сімейні цінності. Переконаний, що вже через кілька років ми зможемо простежити, як у місті розвиватимуться масові спортивні заходи, від пробіжок та зарядки до професійних змагань», – зазначив керівник відділу маркетингу компанії «Дмитрук» Тарас Скорупський.

Співорганізатор заходу, президент спортивного клубу «Лучеськ» Олександр Оришко повідомив, що усі охочі взяти участь у заході зможуть зареєструватися завтра протягом дня (з 9 до 20 години) біля головного корпусу СНУ, щоб уже в неділю насолоджуватися спортивними вихідними у колі сім’ї та друзів.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter