«Кварцелона», «Палинь», «Макабі»: лучани пропонують нову назву ФК «Волинь»

04 Березня 2016
Через фінансові проблеми виник ризик ліквідації такої юридичної особи як футбольний клуб «Волинь». Власники заспокоюють: фактично клуб продовжить діяльність, але мусить змінити легендарне ім’я.

Лучани взялися обговорювати можливі варіанти нової назви футбольного клубу.

«Сидимо і думаємо, як то буде називатися оновлений клуб «Волинь». Є такі варіанти: ФК «Сапалаївка», «Кварцелона», «Кварцетеллі», «Стир», «Торпєдо-Стир», – запропонував тему для обговорення у Facebook лучанин Юрій Фетисов.

Найбільше варіантів – жартівливі. Лучани вирішили, що дотепно буде, коли назва клубу буде похідною від імені багатолітнього тренера, а нині – і президента клубу Віталія Кварцяного.

«Мені подобається «Кварцелона», – запропонувала прес-секретар «Національного Альянсу» Юлія Грищук.

«Кварчестер-Юнайтед», – відкорегував ідею Дмитро Кузнєцов.

«Кварцяночка», – запропонував ніжну назву журналіст Вадим Ремісько.



Сарказм торкнувся і власника клубу – Ігоря Палиці.

«Паледо» (Луцьк)», – запропонував назву редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк.

«Палинь», – ще одна варіація від Дмитра Кузнєцова.

«ФК «Тільки разом друга ліга», – депутат Луцької міської ради Павло Данильчук натякнув і на назву фонду Ігоря Палиці і на той факт, що клубу через усі ці фінансові проблеми «світить» найнижча ліга.

«Торпєдо-Кварц» і логотип: пробитий старий м’яч, а з дірки росте-буяє укроп», – запропонував «тематичну» атрибутику журналіст Костянтин Яворський.

До розмови долучився прес-секретар футбольного клубу Юрій Конкевич і відразу перевів її у серйозне русло. «Краще б по-людськи покреативили, якщо болить. А так... то тільки брєдок», – написав прес-аташе.

Серед серйозних варіантів з’явилася пропозиція назвати клуб «Волинь-плюс», або повернутися до історичних назв – «Торпедо» чи навіть «Макабі».

«У книзі Анатолія Войнаровського «Розвиток футболу на Волині у 1920-1939 роках» пише, що «перші кроки футболу ми сміливо можемо рахувати з утворенням єврейського спортивного клубу «Макабі» в 1918 році на чолі з відомими футболістами того часу М. Горнштейном і С. Гімбергом», – запропонував історичний екскурс один із користувачів.



Ідею підхопили. «Ну, тоді – «Макабі» (Луцьк)», – погодився Володимир Данилюк.

«Маккабі» якраз на часі у нас. А взагалі, по відчуттях, навіть не цікаво. «Волинь» буде знищена – це факт. Те, що будувалося 50 років, декому вдалося розвалити за пару років, причому ще й проср*вши реально вкладене на початках бабло. На вищу лігу, принаймні, з цим власником, можна не сподіватися взагалі. Пригадую, як поперли Столяра і ні з того ні з сього президентом клубу призначили Савчука Юрія Петровича. Чоловік – великий фахівець у боксі, але зовсім не любить футбол.

На представлені Дем’яненка (ще один супер-тренер, який мав мрію – виграти Лігу Чемпіонів з «Динамо», Лігу Європи з «Волинню»), Юрій Петрович (курував будівельні проекти) розповів, як реконструюють стадіон. Обіср*в табло на «Авангарді», типу воно фігове, а от ми зробимо класне. І зробили... Не табло, а півтабло. Я як на першу весняну гру прийшов, у мене все аж похололо. Я ще тоді подумав: клубу – хана.

Ну і останній гвіздок в труну моїх надій забив Ігор Палиця. На відкритті легкоатлетичних змагань він чітко сказав, що не розуміє футбол професійний, в якому за великі гроші бігають 22 дядьки. Тож якщо тепер говорять про УПЛ, вищу лігу, прем’єр-лігу, мені просто смішно. Команда – в руках людей, яким не цікавий футбол. Бізнесу вони з клубу теж не змогли зробити. І навіть не можуть визнати своїх помилок, просто, як моральна компенсація для уболівальників. А подають все, що сталося, як щасливий випадок для змін на краще», – не стримав емоції спортивний кореспондент, редактор сайту «Вісник» Сергій Крайванович.

«Неважливо, якою буде нова назва. Це буде зовсім інший клуб, без історії, традицій і фанатів. Тільки «Волинь». Тільки Луцьк. Наше ім’я – «Волинь», – ностальгічно прокоментував вболівальник Ілля Мельничук.

Сидимо і думаєм як то буде називатися оновлений клуб "Волинь". Є такі варіанти:фк "Сапалаївка""Кварцелона""Кварцетеллі"ск "Стир""Торпєдо-Стир"

Опубліковано Юрієм Фетисовим 3 березень 2016 р.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter