Капуста на голові, гість з Австрії та спортивні забобони на луцькому тенісному турнірі

23 Серпня 2016
Текст: Юлія ФІНКОВСЬКА

«Найкращу гру показують швидкі ноги, мозок до цієї справи залучати взагалі не варто», – жартують маститі тенісисти.

Втім, теніс здавна вважають благородним та елітним видом спорту, адже зірки, мільйонери і президенти не впускають нагоди «засвітитися» на популярних кортах. Для досягнення вершин у тенісі не треба збирати команду, розраховувати можна лише на власну витривалість, точність ракетки і прихильність сітки.




19-21 серпня в спорткомплексі «Драйв», що на Ковельській, 40, відбувався любительський турнір серед чоловіків у парному та одиночному розрядах.



«Це наш перший пробний турнір, тут зібралися усі охочі спробувати свої сили. Сьогодні розіграємо призові місця серед чоловіків, а з вересня будуть ще жіночі тенісні пари, дитячі та міксти (чоловіки та жінки разом). За підсумками турніру складемо рейтинг, проводитимемо змагання і в кінці року вибиратимемо чемпіона. Наша ініціатива покликана показати, що люди тренуються недаремно, що є куди рухатися і що здобувати. Це завжди додає мотивації гравцям», – розповідає головний суддя турніру Дмитро Неживий.



«Судді турнірів зазвичай несправедливо відходять на другий план, хоча часто саме від них залежать навіть долі гравців. Насправді, ми ж разом із тенісистами знаходимося на тому ж корті, під тим же палючим сонцем, переживаємо схожі емоції», – зазначає ще один суддя турніру Левчук Анатолій.

[caption]
Високо сиджу, далеко бачу[/caption]

Минулого року хлопець сам брав участь у змаганні, тож може порівняти роль тенісиста і судді. Каже, суддівство давалося складніше, адже це було зовсім нове і невідоме для нього, але учасники виявляли розуміння, а суперечливих ситуацій було вкрай мало.

[caption]
Емоцій не стримували [/caption]

Улюбленцем організаторів, тенісистів та вболівальників став усміхнений і щирий гість з Австрії – Курт Баумгартнер. Його дружина родом із Луцька, тож час від часу вони приїздять сюди. Курт професійно займається тенісом, і не міг відмовитися від пропозиції друзів взяти участь у луцькому турнірі.

«Хороша організація, я навіть не думав, що знайду тут такий професіоналізм організаторів та учасників. Особливо хочеться відзначити чесне і справедливе суддівство! Граю теніс в Австрії, тож під час перебування у Луцьку був дуже радий спробувати свої сили у турнірі», – ділиться емоціями Курт.


[caption]
Справедлива команда суддів[/caption]

Палюче сонце і дух змагання розігрівали корти та запалювали емоціями тенісистів. Учасники розповідали, що за грою забувають навіть про біль у спині та курс долара. А ще додавали, що від спорту п’янієш, як від віскі, тільки-от похмілля вранці приємне.

[caption]
Теніс плавно переходив у гімнастику [/caption]


У фіналі призерів нагородили медалями, кубками, дипломами та сертифікатами на послуги комплексу «Драйв».

Почесну бронзу в одиночному розряді одержав австрійський гість Курт, срібло дісталося Ляшуку В’ячеславу, а золото виборов Шум Олександр. У парному розряді третю сходинку посіли Шумський Віктор та Шум Олександр, другу – Ульянець Микола та Магдасюк Іван, а підкорили змагання Левицький Сергій та Карпюк Олександр.









Протягом спекотного та виснажливого дня спортсмени пригощалися фруктами, смакували квас і мохіто, а після нагородження відновлювали втрачені сили на пишному фуршеті.







Відомі тенісисти, як виявляється, дуже забобонні. Роджер Федерер перед матчем неодмінно з’їдає порцію пасти, якщо ж не йде гра, то одягає нову тенісну сорочку. Рафаель Надаль – чи не найбільш забобонний із тенісистів, перед вирішальним розіграшем він ретельно поправляє зачіску, шорти та шкарпетки, і ніколи не наступає на білі лінії. А ось Андре Агассі для того, аби приманити фарт, не пере жодні зі шкарпеток до вирішальних ігор.

Дехто з луцьких тенісистів теж неабияк вірять у спортсменські забобони, тож ексклюзивно для «Таблоїда Волині» вони розповіли про власні секрети успішної гри.




Хтось радить добре спати та багато тренуватися, інші – перед грою випити 50 грам коньячку, створити відповідний настрій, слухати енергійну музику, не залишатися наодинці, обмінюватися жартами з іншими і бажано в жодному разі на розминці не поцілити в сітку м’ячем. Є й такі тенісисти, що не вийдуть на корт без капусти на голові під кепкою, яка вберігає від надмірного перегріву. Дехто молиться або стрибає на лівій нозі перед кортом, а в когось є гостра потреба перед грою подивитися фільми жахів.

[caption]
У когось є особливі секрети підготовки до турніру[/caption]

Судді турніру розповідають, що часто гравці беруть на подачу саме ті м’ячі, якими виграли минулу гру, якщо ж зіграв невдало, то обов’язково треба сварливо постукати сітку.

Перший тенісний турнір стартував, восени організатори обіцяють продовження запеклих змагань, а вже наступних вихідних у «Драйві» проведуть майстер-клас зі стародавньої китайської гімнастики «Тай-Чі».





0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter