Хто поповнив лави «хрестоносців» цієї зими

07 Березня 2018

Текст: Анна Морарь

Поки наша команда активно готується до весняної частини сезону 2017/2018, «Таблоїд Волині» підводить підсумки 2017 футбольного року. Дізнаємося, яким був минулий рік для луцької команди та чого варто очікувати у 2018.

Минулий рік був доволі складний для ФК «Волинь». Він приніс чимало проблем і невдач, а також пониження до Першої ліги. Не дивлячись на усі перешкоди, команда грала, хлопці багато працювали, однак й помилок було немало. Влітку клуб покинула група досвідчених гравців, у яких завершилися контракти, тому у новому сезоні ПФЛ за основний склад виходили грати лише молоді та малодосвідчені вихованці луцького ФК. Постійні поразки показали, що клубу необхідні радикальні зміни. До приходу реформаторського керівництва наприкінці листопада 2017 року, а саме спортивного директора Валентина Кошельника і чергового нового коуча за це півріччя Віктора Богатиря, спроби щось змінити все-таки були та ситуація залишалася складною.

Перед Валентином Івановичем та Віктором Миколайовичем стоять складні завдання, але вони відразу врахували помилки попередників та швидко взялись до справи. Головна мета команди зараз – збереження прописки у Першій лізі. Звісно, що на цьому амбіції не завершуються. Спортивний директор ФК «Волинь» наголошував, що від перших днів ведеться й робота на перспективу, зокрема об’єднання волинських футбольних академій та розбудова футбольної інфраструктури нашої області.



Отже, вже через 2 тижні роботи тандему вдалося підписати першого новачка основної команди ФК «Волинь» – Владислава Кравченко. Саме з Владислава розпочались кадрові зміни складу луцької команди. 24-річний захисник перейшов до Луцька із харківського «Геліоса», а до цього виступав за ФК «Полтава».

Ще через тиждень, 22 грудня, клуб уклав контракти з 7 новими футболістами, які проявили себе на перших тренувальних зборах у Моршині. Гравцями, що захищатимуть кольори нашої команди, стали 31-річний захисник Роман Світличний («Інгулець»), 23-річний хавбек Вадим Страшкевич («Полтава»), воротар Олександр Воробей («Рух»), вихованець київського «Динамо» Валерій Болденков, півзахисники Олексій Клак («Легіоновія», Польща) та Рудольф Сухомлинов («Самтредія», Грузія), а також 17-річний Олександр Климець, який є вихованцем волинського футболу.

І це ще далеко не всі новачки.

Дмитро Скоблов перейшов до «Волині» з харківського «Геліоса». Цього сезону він зіграв вже 20 матчів та відзначився 2 голами. А Олександр Сафонов – 26-річний екс-захисник білоруського «Слуцьку» – протягом сезону провів 28 поєдинків та забив 3 голи. Також до рідної команди у новому році повернувся й досвідчений Олег Герасимюк.

«Мені дуже подобається, що тут, у команді, збирається серйозний склад та ставлять серйозні завдання, які ми будемо виконувати», – поділився першими враженнями після підписання контракту Андрій Яковлєв.

Колишній півзахисник грецького «Нікі Волоса» відзначається своєю агресивністю, наполегливістю, технічністю і гостротою, тому однозначно зможе допомогти команді досягнути поставлених цілей.

За підсумками селекційного збору у Щасливому тренерський штаб запримітив ще четверо футболістів, які після повернення підписали свої контракти. Серед них: Богдан Когут («Верес»), Павло Гордійчук («Сталь», Польща), Василь Курко («Жемчужина») та Євген Заричнюк («Миколаїв»).

Днями «Волинь» підсилилася й Володимиром Коробкою та іранцем Хагназарі Сіавашем («Скала»), який гарно відпрацьовує в атаці. Володимир в свою чергу є вихованцем «Дніпра», а останнім його клубом перед переходом до Луцька був грузинський «Торпедо». Можливо, це ще не останні новачки цієї зими у нашій команді.

Варто зазначити, що, ті футболісти, які ще в першій половині сезону становили «кістяк» команди, вже встигли підписати контракти з іншими клубами. До прикладу Роман Никитюк перейшов у «Рух», де грає з екс- «хрестоносцями» Олександром Чепелюком та Віктором Хомченко, а Юрій Романюк перейшов до одеського «Чорноморця».

Як бачимо, підготовка до другої частини сезону ведеться дуже серйозно. Зараз «Волинь» лише на 17 місці в турнірній таблиці ПФЛ. Тренерський штаб веде активну роботу не тільки над «зіграванням» нового колективу і технікою, а й над мотиваційним фактором. Тепер перед новачками стоять непрості завдання, але чи впораються вони з ними та яким буде результат, дізнаємось уже дуже скоро.

*** Передрук без дозволу редакції «Таблоїду Волині» заборонений

4
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter