BLOG: Вусолапохвіст «Волині»

24 Квітня 2015
Автор: Юрій Конкевич

У луцької «Волині» завжди були «легіонери» з характером. Або без характеру, але із «родзинкою». Тому своєрідний клубний живий талісман – кіт Майкон – не міг не мати власної харизми.

Він «завівся» якось сам по собі, кажуть, влітку 2012 року. Прибився до клубних пральні та котельні. Опікунство над кошеням взяла завідувачка чистоти футболок «хрестоносців» бабуся Валя. Звідкіля взялося ім`я Майкон тепер вже достеменно не пригадати, але поява кота збіглася із від’їздом з Луцька нині покійного футболіста Майкона Олівейри – талановитого бомбардира «Волині», якого любили у місті.

Кіт Майкон облюбував «Авангард» і всі його адміністративні споруди, відтак, скрізь почувається, як удома. Інколи може й по святая-святих помандрувати – по газону «Авангарда», інколи – забігти всередину адмінкорпусу погрітися.


Годувати Майкона дозволено усім охочим, але за хазяйку котяра визнає все ж бабуся Валю. Хто із футболістів давно гра у Луцьку, з Майконом знається. Поспішаючи на тренування, хлопці часом не уникають нагоди почухати кота за вушком.

А у літню спеку Майкон може відлежуватися в тіні клубного автобуса. Проводжає і зустрічає футболістів з тренувань. Допитлива тваринка!


Характерними стали чорно-білі кольори Майкона – у «Волині» також бувають і чорні, і білі смуги в чемпіонаті. Такі ж смуги щороку переслідують й клубного кота. Восени його носить світами у пошуках пригод і кохання. Він повертається ледь живим, пораненим у бійках, худющим і змученим. З часом життя налагоджується і до нього навіть приїздять брати інтерв’ю журналісти «1+1».


Нещодавно Майкон знову потрапив на ТБ. 19 квітня всі в Луцьку йшли на «Авангард» дивитися матч «Волині» із «Динамо». Як без Майкона обійтися?! На початку другого тайму він обрав собі «трибуну» відразу за воротами Шовковського. Шкода, що голів своїх знайомих у ворота СаШо не дочекався. Напевне, тому, що чотирилапий улюбленець «Волині» чорно-білий, а біла смуга нашої команди минула у першому таймі...

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter