Афроамериканець з «Волиньбаскет-WOG» розповів про життя у Луцьку та українських дівчат

26 Лютого 2016
З першої ж своєї гри за «Волиньбаскет-WOG» Хакім Джексон відразу привернув увагу вболівальників, функціонерів та тренерів усієї України. І річ тут не так у зовнішності (Джексон – єдиний темношкірий гравець у складі лучан), як у надзвичайно оригінальній манері кидка та жазі битися під щитом до останнього подиху.

Про життя Хакіма (або просто – Шона) розпитав сайт «ВолиньSport», ми ж вибрали найцікавіше.

***

Зізнаюся, я нічого не знав про вашу країну та місто. Чув лишень, що у вас дуже холодно взимку. Поступово цікавість ставала більшою й більшою, і я вже почав розуміти, що можливість зіграти в Україні – це новий досвід. Агент розповідав, що до кризи тут був доволі потужний чемпіонат. Але тепер я вже можу сказати, що й нині рівень Суперліги Фаворит Спорт є надзвичайно високим.



Якомога швидше хотів приїхати на Волинь, побачити ваш баскетбол і зіграти за свій новий клуб. Якщо ви запитуєте чи боявся я їхати в Україну? То ні – не боявся абсолютно. Тим паче, я дуже люблю подорожувати. Тож усі фактори зійшлися на позитивному вирішенні цього питання.

***

Родичі не відмовляли, якраз навпаки. У нас дуже дружна сім’я, де кожен поважає думку та вибір іншого. Відтак, мені родина сказала: «Їдь, звичайно. Не втрачай такої чудової можливості». Мені ж головне було грати на хорошому рівні.



Головна, як на моє бачення, відмінність між стилями гри у Штатах та Україні полягає в тому, що тутешній баскетбол є набагато більш командним видом спорту. В українських командах тактика базується на командній взаємодії. В США баскетбол більш атлетичний і успіх там залежить від фізичного стану гравців.

***

Перше українське слово, яке вивчив, було слово «привіт».



Луцьк – чудове, гарне, толерантне місто з вихованими й освіченими мешканцями. Тут практично кожен намагається зі мною розмовляти англійською. Мене надзвичайно тішать такі привітні лучани.

***

Українські дівчата – супер! Дуже красиві та привітні. Вже в дорозі сюди мені розповідали про неймовірну слов’янську вроду, але не чекав аж такого.

***

Я не одружений. Одружитися тут? Нуууу, важке питання, не знаю. Але хто його знає – все у цьому житті може бути.

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter