90/60/90: як у Луцьку вибирають моделей

29 Січня 2015
27 січня відбувся кастинг на безкоштовне навчання в Модельній школі Марини Занюк.



За 13 років роботи через цю модельну школу пройшло сотні молодих дівчат, та далеко не всі з них залишилися у модельному бізнесі.



«Важко навіть перерахувати, скільки наших моделей працювали професійно за кордоном, – розповідає «Таблоїду Волині» Марина Занюк. – Але залишаються у моделінгу тільки одиниці: ті, хто вміє стежити за собою, не набирає зайву вагу і кому дійсно цікаво подорожувати. Коли для дівчини це не розвага, а її професія, робота».

Керівник модельної школи каже, що багато хто, поїхавши один раз за контрактом, не справляється: набирають вагу, ходять на дискотеки і не підтримують дисципліну, потрапивши під чийсь поганий вплив. «Із такими не працюємо надалі, – запевняє Марина. – Тому що звикли до професійності, а не до «дитячого садка».



На цьогорічний кастинг традиційно запрошували всіх бажаючих через соціальну мережу «Вконтакте» та через дівчат і хлопців, які вже тут навчались. Звісно: чиї зріст та параметри підходять для модельної роботи. А саме: зріст для дівчат – від 175 см, параметри наближені до 90-60-90, для хлопців – зріст від 185 см.



На кастинг казали брати із собою купальник та дівчатам – взуття на підборах.



«Відразу сказати, чи буде дівчина моделлю – важко, можна лише сказати, чи має вона зовнішні дані, щоб бути моделлю, – каже керівник школи. – Але крім зовнішніх мають буди ще й особистісні дані: бажання, сила волі. Без неї стежити за собою – не вдасться».



З харчуванням у моделей – суворо. «Маємо курс дієтології в модельній школі, і дівчата ведуть щоденники харчування, а викладачі – професійний тренер у спортзалі та дієтолог, корегують їхнє меню, – ділиться секретами контролю Марина. – Я прочитала разок щоденники дівчат… Так і виходить: викладач розповідає, які продукти краще вживати в першій половині дня, а які – в другій, а в щоденнику читаєш: «2 год. ночі – «Снікерс»…



Усе залежить від бажання дівчини працювати над собою, а викладач не буде біля неї цілодобово стежити за харчуванням і за руку тримати: не їж те і їж менше того…»

У клубі розповідають про хороші приклади, як сила волі допомогла дівчині зробити кар’єру. «Маю приклад Маши Бондар, – говорить Марина Занюк. – Вона прийшла до нас на аналогічний кастинг декілька років тому із стегнами 94-96 см. З коротким волоссям і зайвою вагою. Зараз Маша – букер агентства, допомагає із пошуком закордонних контрактів для моделей і сама працює як модель за кордоном. Займається спортом, притримується здорового харчування і має стегна – 86 см. Головне – бажання!»


На кастингу у першу чергу розповідають про клуб і специфіку роботи моделей. Міряють параметри та зріст, дивляться пропорції фігури, роблять пробні фото.

Якщо дівчина підходить, обов’язково спілкуються з батьками, незалежно, чи повнолітня майбутня модель, чи ні. Кажуть, що мали безліч випадків, коли дівчина хоче стати моделлю, а батьки – проти.



За підсумками кастингу на навчання відібрали лише одну дівчинку – Катю Лещишину. Марина розповідає, що дівчина приходила на аналогічний кастинг у вересні, але мала завеликі параметри.



«Катя схудла і кастинг пройшла, – каже керівник школи. – А деякі дівчата, які пройшли із завеликими параметрами у вересні, з умовою, що схуднуть – досі у тій самій формі, бо пройшли і розслабились. Так що тепер маємо досвід і беремо лише тих, хто зразу має хороші параметри».

Бувають і іторії-винятки. Марина розповідає, що у вересневому кастингу брала участь одна дівчина, яка не підходить для модельної кар'єри за зростом. Тому кастинг вона не пройшла. Проте через трохи часу клубу знадобилася дівчина із четвертим розміром грудей - для показу білизни "Жасмін". І цю дівчину - Соломію Маєвську, запросили до співпраці.
Марина наголошує: параметри, приближені до 90-60-90 – це не 90-70-98, а похибка в один-два сантиметри.



Людмила ЯВОРСЬКА
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter