​Як не набрати зайвого на свята: вправи для чоловіків від луцького тренера

02 Січня 2018
Затяжний період новорічно-рідзвяних свят часто приносить не лише позитивні емоції та подарунки, а й зайві сантиметри на боках, стегнах і талії.

Якщо ж між родинними застіллями, посиденьками у друзів та приготуванням традиційних святкових страв не вистачає часу на відвідування спортзалу, то рятувальним колом стане комплекс ефективних домашніх вправ.

Як не набрати зайвого на свята розповів та показав луцький тренер-методист спортивного залу «Спорт Лайн» Віталій Чирук.

Це тренування розроблене для чоловіків, воно не дозволить інтенсивно нарощувати м’язову масу, але обов‘язково сприятиме загальному тонусу тіла. Вправи сфотографовані у двох положеннях: початковому і кінцевому. Для відчутного ефекту тонусу кожну з них варто виконувати по 12-15 разів.

1. Віджимання від підлоги. Вправа для розвитку грудних м’язів, передньої частини дельти та тріцепса. Обов’язкова умова: у нижньому положенні до підлоги повинні торкатися груди, а не живіт.




2. Вправа для грудних м’язів, передньої дельти та тріцепса з акцентом на низ грудних.




3. Тяга стільця у нахилі однією рукою. Обов‘язкова умова: спина повинна бути рівною і у верхньому положенні руки потрібно завести плече максимально вверх, щоб звести лопатки. Працює найширший м‘яз спини, задня дельта,трапеція та біцепс.




4. Вправа для плечей – підйом рук перед собою. Працює передня і середня дельта, трапеція.




5. Присідання. Особливість вправи: щоразу, коли опускаєтеся донизу, потрібно робити паузу, затримуватися на 5 секунд. Працює уся нога.




6. Прес-«книжечка». Спина повинна бути округлена, руками собі допомагати не можна.




7. Віджимання від стільця вузьким хватом. Вправа розрахована на розвиток тріцепса. Обов’язкова умова: не можна широко розводити лікті.




8. Ну і куди ж без біцепса? Вправа, яка найкраще впливатиме на нього, – підйоми рук паралельним хватом.




Якщо між основними стравами та десертами знайдете півгодини для активного домашнього тренування, то свята минуть без неприємних сюрпризів на вагах. А вже завтра читайте та переглядайте на «Таблоїді Волині» комплекс ефективних домашніх вправ від луцького тренера для жінок.

***
Передрук без згоди "Таблоїда Волині" заборонений.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter