Чемпіонат України з легкої атлетики стартував у Луцьку

17 Червня 2016
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ

Протягом чотирьох конкурсних днів у Луцьку більш як півтисячі легкоатлетів змагатимуться за першість і право на участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Серед них не лише українці, а й іноземні делегати із Туреччини, Грузії, Білорусі, Азербайджану та Ізраїлю.

16 червня відбулося урочисте відкриття чемпіонату. Парад спортсменів на стадіоні «Авангард» об’єднав легкоатлетів з усіх областей України, Києва та Криму (які своєю появою зірвали шквал аплодисментів).

Державний гімн виконувала співачка Галина Конах, трибуни та учасники їй активно підспівували.

Офіційну частину розпочав Ігор Гоцул, президент Федерації легкої атлетики України, перший заступник Міністра молоді та спорту України. Він назвав луцький стадіон «найважливішою спортивною ареною країни» та подякував за належний рівень підготовки до змагань.

«Я дуже радий, що до нас завітав великий спорт. Не тільки футбол, де 22 людини і купа глядачів, а де дуже багато учасників і глядачів, яких, сподіваюся, буде все більше і більше», – долучився до вітального слова голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук та перший заступник міського голови Тарас Яковлев говорили про важливість об’єднання усіх зусиль задля результатів, фізично та духовно сильних українців і бажали учасникам виправдання своїх очікувань та усіляких перемог.

Серед почесних гостей також були триразова олімпійська чемпіонка, віце-президент Федерації легкої атлетики України Ольга Бризгіна та представник міжнародних авіаліній України, новий партнер ФЛАУ Денис Лукачов.

[caption]
Галина Конах заспівала гімн України[/caption]
[caption]
Ігор Палиця привітав спортсменів[/caption]
[caption]
Побажав успіху також Сергій Кошарук...[/caption]
[caption]
...та Тарас Яковлев[/caption]

Атмосферу свята створювали дитячі танцювальні колективи міста та вихованці школи бойового гопака. Відразу ж після урочистого відкриття відбулося змагання з естафетного бігу серед спортсменів Волині.

Чемпіонат триватиме з 16 до 19 червня. Партнерами змагань є центр дозвілля та розвитку «Адреналін Сіті» та інвестиційна компанія «Volwest Group». Окрім видовищної боротьби організатори обіцяють щоденні розіграші призів серед глядачів та виступи музичних гуртів. Вхід вільний. Детальніше про розклад змагань можна дізнатися на офіційному сайті Федерації легкої атлетики Волинської області.




















0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter