У луцькому парку розстрілювали Путіна

01 Серпня 2015
Протягом першого «бандерштатного» дня гості фестивалю не лише слухали музику та поважних людей на гутірках, а й розважалися під час спортивно-туристичного квесту, що відбувався у центральному парку.

«Таблоїд Волині» теж вирішив поганяти у одній з команд. Попечені кропивою й подерті колючою травою ноги цьому доказ.

Молоді й активні хлопці та дівчата зібралися біля входу на іподром о 16:00 годині. Як виявилось, усі вони були поділені на команди з такими оригінальними назвами, як, наприклад, «Меломани», «Налисники», «Морква», «Шкварки», «Курвас United» та інші. Усіх команд налічувалося близько 20-ти.

Журналістові «Таблоїда Волині» вдалося втертися в довіру до групи молодиків, команда яких мала інтелектуальну й вельми мотивуючу назву «Морква». Мабуть, молоді люди захоплюються здоровим способом життя й харчуванням. Як виявилось згодом, двоє хлопців й дівчат з «Моркви» дуже приємні й товариські люди.

Юрба на початку подорожі виглядала по-спортивному збудженою. Усі обличчя розтягувалися в усмішках. На чиєсь запитання: «А який приз?» лунали вигуки з гурту: «Чекушка!».


Організатори змагання попередили учасників, що на них під час близько 2-х годинного походу чекають несподівані перешкоди. Зазираючи наперед, скажу, що вони таки були досить несподіваними.


Після того, як учасникам роз’яснили основні правила квесту й умовні позначки на карті парку (яку згодом отримала кожна з команд), наша «морквочка» вирушила у мандри.

[caption]
Команда «Морква».[/caption]
Суть змагання: знайти 9 точок, зображених на карті, де повинні бути аркуші паперу із зазначеними на них літерою і словом. Ці літери в підсумку мали скластися у слово, яке й символізує завершення змагань для команди, яка розгадала це слово.


Дорога до першого пункту призначення виявилася тернистою й «кропивистою» в прямому сенсі цього слова. Та коли ці перешкоди були подолані, нас чекала табличка з літерою «Е» та словом «Емоції», прикріплена до стовбура дерева. Начебто непоганий початок. Нічого складного.

[caption]
Йдемо далі.[/caption]
Прямуючи до другої точки, наша команда помітила невелике скупчення людей біля дерева, яке знаходилось прямо в тому місці, яке ми шукали. Як виявилось, за другою підказкою треба було лізти прямо туди, на дерево. Найбільш сміливий учасник нашої команди Роман подолав це випробування без проблем. Ми дізналися другу літеру й слово: «І», «Ідеологія».

[caption]
«Мавка лісова».[/caption]
У пошуках 3-го місця проблем не виникло й учасники «Моркви» легко отримали ще один ключик до розгадки: літеру «В» й слово «Ведучі».


Справжньою проблемою став пошук наступного місця. Подолавши чимало непрохідних й страшенно колючих хащів й чагарників, ми все ж таки довго не могли знайти взагалі нічого путнього. Нарешті після кількох невдалих спроб, удача нам усміхнулася й ми знайшли 4-ту точку.
Тут нас чекала несподіванка: на невеличкій галявинці посеред зарослів нас зустрічали двоє кремезних молодих чоловіків. Вони й дали вказівку, як роздобути необхідну нам інформацію: потрібно було зірвати пов’язку, почеплену на руку в одного з цих молодиків, який, звісно, не збирався віддати її просто так. Незважаючи на деяку, м’яко кажучи, несподіваність цього «прохання», ми з Романом швидко опанували себе й удвох, самовіддано борючись із хлопцем, роздобули цю пов’язку. Перед нами відкрилась ще одна літера та слово: «Л», «Літсцена». Прямуємо далі. До речі, цим хлопцям теж несолодко було: один отримав травму ноги, а інший довго не міг віддихатися. Уявіть собі, одному поборотися із такою кількістю людей.

[caption]
Молодик, який травмувався, але він не журиться.[/caption]
Наступна зупинка: одна з веж луцького замку Любарта. Однак нам не сказали, де саме знаходиться табличка. А оскільки команда «Морква» не шукала легких шляхів, то й побігала удвічі активніше: викарабкавшись на саму вежу й оглянувши всі закаулки, ми зрозуміли, що тут нічого немає. Насправді, табличка з необхідною нам інформацією була прикріплена до підніжжя цієї вежі, і з другої спроби ми все ж дісталися до неї. Команда «Морква» роздобула літеру «Я» й цього разу прочитала ціле речення «Я їду на Бандерштат».


Коли ми дісталися до 6-го пункту, то нам запропонували виконати, безумовно, одне із найбажаніших й найприємніших завдань для кожного українця: «розстріляти Путіна». Насправді, кожному із членів команди потрібно було влучити в зображення «нехххорошого» президента дротиками для дартсу. Після того, як кожен із членів нашої команди успішно виконав завдання, ми отримали нові підказки: літеру «Р» й слово «Реконструкція».

[caption]

Після цього мені разом із командою «Морква» довелось поперестрибувати через смітники біля Стиру, полазити на канатах та ще раз продертися через непрохідні чагарники для того, щоб роздобути останні три літери й слова: «Ю» («Юність»), «О» («Оргкомітет»), «Ц» («Цінності»).


Коли ми добралися до фінішу, мені аж не вірилося, що ми подолали усі ці випробування. Після коротеньких командних роздумів із букв, віднайдених «кров’ю і потом» склалося слово «РЕВОЛЮЦІЯ».

Не впевнений, що ми стали претендентами на призові місця, адже наші пошуки зайняли достатньо багато часу. Але впевнений в тому, що ця півторагодинна подорож й знайомство із колективом «Морквочок» (а ще попечені й подерті ноги) запам’ятаються мені надовго.

Автор: Василь БІДУН
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter