Лучанин візьме участь в «Іграх нескорених»

20 Вересня 2017
За декілька днів у Торонто стратуют треті "Ігри нескорених".

У них вперше візьме участь Національна збірна України з 15 ветеранів та учасників АТО, пише 112.

Україну на "Іграх нескорених" представлятиме команда з 15 ветеранів і учасників АТО, які пройшли всі етапи попереднього національного відбору та підготовку в тренувальних таборах. Серед них і 29-річний офіцер Національної поліції України Сергій Торчинський із Луцька. Він представить Україну у такому виді спорту як пауерліфтинг.



"Ігри нескорених" (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців і ветеранів, які дістали травми, поранення або захворювання під час чи внаслідок виконання службового обов'язку, засновані британським принцом Гаррі.

Завдяки видовищним спортивним змаганням "Ігри нескорених" сприяють реабілітації поранених бійців, привертають увагу до проблем їхньої соціальної адаптації, а також виховують повагу до людей, які гідно служать своїй країні.

Перші Ігри відбулися відносно нещодавно у 2014 році. Місцем їх проведення став Лондон, проте в 2016 році змагання перенесли до Орландо (США).



Цьогоріч очікується, що "Ігри нескорених" пройдуть у Торонто (з 24 по 30 вересня). Майданчики, на яких відбудуться змагання, довгий час не були вказані, але передбачалося, що будуть використовуватися деякі з ігрових майданчиків Панамериканських ігор 2015 року.

Як заявили організатори, участь у них візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн. Вони змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.

Україна на "Іграх нескорених" буде представлена вперше. Зокрема як союзник НАТО у миротворчих операціях по всьому світу.


0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter