Двадцятилітні волиняни стали майстрами спорту України

12 Серпня 2016
Днями у місті Луцьку серед спортивного співтовариства бійців змішаних контактних видів єдиноборств двом молодим вихованцям Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» Тіпухову Владиславу та Стефановському Тарасу (тренери: Грисюк Д.І., Рехнюк В.В.) вручили посвідчення та значки «Майстрів спорту України» з універсального бою.

Спортсмени вибороли високі звання на Чемпіонаті України з універсального бою, що пройшов у м. Чернівці в травні цього року, де представляли Волинь у складі юнацької збірної області (вік 18-20 років).

Здобувши після вдалих двобоїв сходинки на п’єдесталі пошани, Владислав і Тарас виявили бажання продовжити турнір в наступні дні серед дорослих. Прийнявши таке рішення, Стефановський Тарас був змушений зняти свою кандидатуру із півфінального поєдинку серед юніорів, посівши таким чином 3 місце у цій віковій категорії, аби зберегти сили та підготуватися до більш потужних для себе двобоїв. На шляху до фіналу Тарасу довелося подолати опір трьох досвідчених бійців із різних куточків України, а в четвертому заключному поєдинку він зустрівся із господарем змагань, майстром спорту міжнародного класу із міста Чернівці.

Зорі того дня були на боці волинянина, він став чемпіоном України та посів першу сходинку п’єдесталу, здобувши право представляти нашу державу на чемпіонаті Європи в кінці серпня.

Тіпухов Владислав теж вдало провів свої двобої та вийшов у фінал, де виборов срібло з універсального бою серед дорослих. У день закриття змагань, лише на шиях наших земляків було по дві медалі, завойовані ними в двох вікових категоріях (золота та бронзова у Стефановського Тараса та дві срібні у Тіпухова Владислава).



До речі, значок та посвідчення «Майстра спорту України» для Владислава Тіпухова не є першим. Півтора року назад він встановив сенсаційний спортивний рекорд на Волині, ставши наймолодшим Майстром спорту з рукопашного бою. У той момент хлопцеві було всього 19 років.

Попередній рекорд належав його тренеру – Грисюку Дмитру, який став Майстром спорту України в 20 років (але той час він представляв не Волинську, а Харківську область).

Специфіка змішаних видів єдиноборств (рукопашного бою, універсального бою, бойового самбо, ММА, інших) полягає у тому, що це, так би мовити, «не молодий». вид спорту. Зазвичай спортсмени досягають успіху в них у зрілому віці, поступово набуваючи бійцівського досвіту, шляхом особистих перемог та поразок. В той же час, як показує життя, якщо маєш мету та йдеш до неї не шкодуючи сил, кожне правило має свої винятки. Саме це й довели усім двоє двадцятилітніх волинян!

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter