Чим дивували водії на змаганнях з дрег-рейсингу в Луцьку

25 Червня 2018

Другий етап змагань з дрег-рейсингу PROUDRS пройшов у Луцьку на військовому аеродромі. Взяти участь у перегонах приїхали гості не лише з України, а й з Польші, Молдови та Білорусі. «Таблоїд Волині» поспілкувався з водіями спортивних атомобілів та мотоциклів. Ми поцікавилися у них, що вони думають стосовно організації змагань у Луцьку та як готували свій автомобіль до перегонів.

Ігор Врабіє приїхав з Молдови, щоб показати, на що здатен його автомобіль зі своїми характеристиками.

«Андрій Гальчинський знає, як організовувати такі заходи. Організація супер. Для України- це щось. Можу сказати, що тут організація набагато крутіша навіть, ніж закордоном. Моє авто – Nissan BNR 302, 1989 року випуску, 1300 кінських сил, мотор RB 30», - поділився Ігор Врабіє.


Андрій Кравченко займається драг-рейсингом з 2001 року. На запитання, скільки коштує обслуговувати таке авто, водій відповів, що дорого. Але точної суми назвав, бо не рахував:

«Як готував машину до змагань? Все стандартно. Перевірив вкладиші, пружини, мотор, кожен болт, гайку. Нещодавно їздив на змагання по драг-рейсингу до Нижнього Новгороду, зайняв 3-є місце в Чемпіонаті. Зимою брали участь в змаганнях в Абу-Дабі», - ділиться Андрій.


З Одеси на змагання приїхав Григорій Леванович. Йому 34, а вперше сів на мотоцикл у 15. Тобто, вже 19 років він з ним не розлучається. На запитання, як готував мотоцикл до змагань, відповів: «Та ніяк»

«Трішки подовжили маятник і «підхімічили» по електроніці. Реалізувати міцність, на жаль, так і не вийшло. Погода – просто жах. Ось уже другий етап – і те ж саме. Надіємося, що на третьому вже пощастить. Я на стандартному мотоциклі показував кращий час, ніж на подовженому маятнику. Так, у мене - 9,8 секунд на старті, а сьогодні з 10-ти секунд не зміг виїхати. Ну, зрозуміло, тут погода підвела», - прокоментував погоду Григорій, хоч вона справді ледь не зіпсувала змагання.


Сергій Білик з Києва приїхав на Subaru impresa WRX, 2003 року. Потужність – 1000 кінських сил, секвентальна кулачкова коробка передач. Займається цим видом спорту вже більше 10 років.

«Як готувався – це дуже важке запитання, на нього відповісти майже неможливо. Складно готувався. Підготовка тривала півроку, під час якої ми приймали досить незвичні рішення стосовно ремонту автомобіля. Але машина ще повністю не готова, тож поки ще не може повністю відкрити свій потенціал. Уже на наступний етап у Вінницю, 4 серпня, буде готова. Організація супер, класна злітна смуга. Якщо тут і надалі проводитимуть змагання, то буде круто», – сказав Сергій Білик, київський дрегрейсер.


Молодий Роман Сагайда займається всього рік цим видом спорту. Говорить, що поки лише набирається досвіду. До Луцька приїхав з Харкова. (фото 5)

«Етап в Одесі пройшов добре, в Луцьку – краще, а в Вінниці буде ще краще. Машина вже була підготовлена: зроблений чип-тюнінг, придбана резина, все. Абсолютно звичайний автомобіль: катаюся по місту з дитиною. Чи складно побороти мандраж перед стартом? Ні, а ось зчеплення з дорогою та пробуксовку, коли стоїш перед світлофором – це важко», - прокоментував Роман Сагайда.


Гості заходу також діляться враженнями від змагань.

«Мені хотілося би побачити більше електромобілів. Тому що, якби я тут побачив не лише Tesla, а ще якого-небудь прокачаного Chevrolet Bolt, то я би був точно впевнений, що ми йдемо в майбутнє, в якому бензин використовувати не будуть, - поділився відвідувач Юрій.

0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter