Як волинські фанати на футбол до Києва їздили

14 Жовтня 2015
Одне з найважливіших протистоянь для збірної України з футболу відбулося цього понеділка, 12 жовтня. Українські козаки зійшлися на полі бою з іспанськими левами і, як не прикро, не змогли подарувати очікувану перемогу українським вболівальникам, поступившись з рахунком 0:1.

Журналістові «Таблоїда Волині» вдалося побувати в самому серці протистояння і відчути на собі всю гіркоту поразки та солодкість гідної боротьби збоку нашої збірної.

Не скажеш, що Україна продемонструвала дуже високі результати у кваліфікаційних матчах до Євро – 2016: були яскраві перемоги (з десяти відбіркових матчів таких назбиралося шість), а були й відверто нудні з боку нашої збірної матчі, в яких їм вдавалося здобути перемогу, проте ці перемоги не приносили українським вболівальникам жодної естетичної насолоди і змушували їх замислитися: а чи справді збірна України заслуговує поїхати до Франції аби помірятися силами із найсильнішими європейськими футбольними командами. Як би там не було, на останній відбірковий матч, в якому наші хлопці на власному полі мали протистояти одній із найсильніших футбольних команд у світі робилися дуже високі ставки: лише перемога в матчі з Іспанією дозволяла українцям претендувати на прямий вихід на Євро – 2016. Інші варіанти розвитку футбольних подій не перекривали б, проте значно ускладнювали б нашим хлопцям поїздку на наступний рік до Франції. Як то кажуть, українці не шукають легких шляхів.

[caption]
Квитки на матч Україна – Іспанія[/caption]
Футбольна подія такого високого рангу й емоційного напруження не могла залишити осторонь вболівальників з Волині, до яких з радістю доєднався журналіст «Таблоїда Волині». Квитки на матч були придбані ще за місяць до матчу. На щастя, купити їх змогли ще на офіційному сайті за номінальною ціною – 100 гривень. Як згодом виявилося, місця досить зручні і з непоганим кутом огляду.

Добиралися волинські вболівальники одним з найромантичніших видів транспорту – потягом. На дорогу туди й в зворотній бік пішло близько 16-ти годин часу. Хтось зі скептиків скаже: «Як, цілий день їхати, щоб подивитися дві години футболу. Воно того не варто». Ми впевнено скажемо: «Варто!». Атмосфера, яка панувала в цей день під куполом «Олімпійського» була неймовірною. Це може зрозуміти лише той, хто побував на футбольному матчі високого рівня.

[caption]
«Луцький» блакитно-жовтий стяг[/caption]

Ступивши лише крок по одній з привокзальних вулиць Києва відчуваєш, що сьогодні місто живе футболом. Чим ближче до стадіону – тим сильніше стає це відчуття: надзвичайно багато людей в блакитно-жовтих шарфах. Всередині «Олімпійського» – близько 70-ти тисяч вболівальників і ви стаєте одним цілим з ними.

Футбольний матч викликає двоякі емоції: українська збірна з футболу показала потужний і відчайдушний футбол: не останню роль в цьому відіграли вболівальники. Коли представляли гравців нашої збірної, усі дружньо викрикували їхні прізвища. Як тільки м’яч під час гри опинявся у суперників української збірної – вболівальники вчиняли своєрідний тиск на іспанців, засвистуючи їх. Українська футбольна команда хотіла віддячити своїм відданим фанатам голом, дуже хотіла…але так і не змогла. А іспанці є іспанці: висока майстерність їхніх футболістів зробила свою справу і з мінімальної кількості моментів вони змогли витягнути свій максимум, оформивши його в гол. В пам’яті залишився яскравий момент запускання вболівальниками блакитно-жовтої хвилі, яка тричі прокотилася в межах стадіону, символізувавши, тим самим, їхню єдність.

До слова, на матчі Україна-Іспанія від Волинського краю був присутній головний тренер і президент луцького футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний.

Збірна України програла з рахунком 0:1. Однак, якщо команда продовжуватиме гратиме з такою самовіддачею і натхненням – в українських вболівальників буде можливість поспостерігати за нашою улюбленою командою на чемпіонаті Європи 2016, який відбудеться у Франції.


Текст: Василь БІДУН
Фото: Антон ХМАРУК
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter