​Волинські школярі та студенти змагались із туризму

16 Жовтня 2016
На Волині студенти та школярі взяли участь у Чемпіонаті області з туризму, які відбувались 11 - 13 жовтня на турбазі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний» поблизу Луцька у селі Гаразджа.

На урочистому відкритті понад 150 кращих спортсменів-туристів привітав директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін:

«Ці змагання, які мають формат багатоденних, стануть завершальними в цьому сезоні. Туристи завжди були і є сильними і витривалими, тому, не дивлячись на погодні умови, тут кожен зможе продемонструвати свої вміння та навички і показати рівень спортивно-туристської підготовки», – розповів директор центру.




Протягом трьох днів спортсмени змагались за першість у різних видах туризму – пішохідному, водному та велосипедному за окремою програмою серед школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів.

Як розповіли у прес-службі Центру туризму, спорту та екскурсій, згідно програми переможці серед юніорів визначались в окремих видах туризму. Так, у водному туризмі, де спортсмени долали різні дистанції облаштовані на озері табору на катамарані, байдарці та човні, перемогу впевнено здобули представники Маневицького району: І і ІІ місця розділили вихованці Центру дитячо-юнацької творчості та ЗОШ І-ІІІ ступеня селища Троянівка, а ІІІ місце дісталось школярам Горохівського району.



Чемпіони з велосипедного туризму визначались за результатами трьох дистанцій – «Фігурне водіння велосипеду», «Велоралі» та «Велокрос». Кращу майстерність у даному виді продемонстрували школярі ЗОШ І-ІІІ ступеня селища Гірка Полонка Луцького району, ІІ місце у команди Маневицького району і ІІІ місце посіли спортсмени Камінь-Каширського району.



Переможцями з пішохідного туризму стали вихованці Ківерцівської станції юних туристів, які на одне очко випередили юних туристів Луцького району і замкнули трійку лідерів спортсмени Камінь-Каширського району.

На відміну від юніорів, студенти змагались у комплексному заліку, який поєднував дистанції з пішохідного, водного та велосипедного туризму. За результатами всіх видів переможцями серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації стали студенти Східноєвропейського національного університету, ІІ місце у команди Луцького національного технічного університету і ІІІ місце посіли туристи Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна». В групі вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів перемогу святкували учні Луцького педагогічного коледжу, які на шість балів випередили вихованців Коледжу технологій бізнесу і права Східноєвропейського національного університету.

Не зважаючи на несприятливу погоду, яка тривала впродовж всього періоду змагань, учасники показали не лише хороші результати та продемонстрували відмінні спортивно-туристські навички, а й доказали, що у туристів не буває поганої погоди, вони завжди готові до будь-яких випробувань і здатні їх долати.









0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter