​Волейбол: вперше за три роки лучанкам світить Фінал чотирьох

16 Грудня 2015
Волейбольна Суперліга досягла свого екватору. Перше коло лучанки завершили домашніми іграми зі запорізькою «Орбітою».

Підопічні Богуслава Галицького зазнали подвійної поразки, не набравши жодного очка. Перша зустріч була повністю провальною. Волинянки випали з прийому і не встигали за швидкими передачами запорізької зв’язки. Як результат – у жодній партії господарі навіть не досягли 20-очкової позначки.



У другий день гра була жвавішою. Програвши перші дві партії з невеликою різницею, у третій волинянки зібрались і перемогли – 25:23. Могли вигравати і четверту, адже по ходу сету вони вели 22:18. І хтозна, як закінчилася б «п’ятихатка». Та не вистачило досвіду і ніхто з лучанок не взяв на себе функцію лідера, хоча місцями непогано виходило в Тетяни Яцків та Анастасії Карасьової.



«Для мене ця гра стала однією з найкращих за кар’єру. Є деякі недопрацювання. Нашій команді потрібно грати з ентузіазмом, азартом, а ми трішки погано розпочали. Десь бракує нам спортивної хитрості, щоб обіграти суперника. Були безглузді помилки, десь технічно не додумали. Бо ж волейбол – це гра головою і ногами, а руки тільки підставляємо. Одним словом – ми десь не дійшли ногами і не додумали головою. Але на майбутні ігри в мене оптимістичні прогнози», – розповіла гравець «Континіум-Волинь-Університет» Анастасія Карасьова.



«Вчитись потрібно. Щоб добре грати, потрібно ще багато матчів зіграти. Вони не суперника бояться, а бояться того, що в них щось не вийде. Після першої гри я провів збори. Буду підключати 2000 рік, молодь буде тренуватись з основною командою, це збільшить конкуренцію в команді. Наступного року ми будемо боротись за четвірку. Потрібно лідера мати в команді, якби в нас залишилася Молодцова старша чи молодша, Довгополюк чи Степанюк ми б вже й на «золото»–«срібло» претендували. А дівчата зараз грають в престижних клубах по цілому світу. Та я впевнений, що Луцьк виховає ще не одну «зірку» волейболу», – запевнив головний тренер лучанок Богуслав Галицький.



«Континіум-Волинь-Університет» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»
0:3 (15:25,18:25, 15:25), 1:3 (18:25, 22:25, 25:23, 22:25)

Хоча луцька ВК «Континіум-Волинь-Університет» займає лише шосту сходинку у турнірній таблиці, фахівці дають втішні прогнози на весну. Всі карти сплутала тернопільська «Галичанка», яка зуміла в Чернігові взяти лише два очка. Таким чином, третю і четверту команду розділяє вже 15 очок. Зазначимо, на останню четверту путівку у фінал можуть претендувати всі решта п’ять команд Суперліги.



Сенсаційна невдача Тернополя відбулася через те, що на майданчику не було лідера Катерини Дуднік. Дівчині нещодавно зробили операцію на коліні, і відновиться вона ще дуже нескоро. Ймовірно, що й не цього сезону. А це вже дає шанс конкурентам. Найближчі ігри тернополянки зіграють в Луцьку після різдвяної перерви 15-16 січня. Якщо луцький «Континіум» переграє «Галичанку» на домашньому майданчику, то його шанси на потрапляння у «Фінал чотирьох» космічно зростуть.






0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter