У Луцьку відбувся Чемпіонат Волині з кросу

03 Листопада 2015
Більше сотні бігунів зібралося сьогодні в парку 900-річчя Луцька задля участі в Чемпіонаті Волині з кросу. Боротьба тривала вперта, адже на кону були перепустки на Чемпіонат України, який відбудеться в обласному центрі 13-14 листопада.

Власне, всеукраїнські змагання триватимуть на трасі, яку сьогодні офіційно відкрили волинські бігуни. Її оперативно підготували активісти Федерації легкої атлетики Волині із комунальними службами Луцька. Кілометровий шлях лежить у парковій зоні, він відмічений прапорцями, біжать спортсмени по ґрунтово-піщаній суміші – це додає їм випробувань.

«Маємо намір ініціювати створення в парку 900-річчя Луцька легкоатлетичної «Стежки здоров’я», тобто трасу зможуть використовувати не тільки спортсмени, але й любителі бігу», - розповів «Таблоїду» заслужений тренер України Олег Вегнер.

Сьогодні найкращі бігуни області – дівчата, юнаки, юніори, молодь і дорослі - змагалися на 8 дистанціях. Найочікуванішим було суперництво на 5-кілометровій трасі у чоловіків. На старті вийшло 16 спортсменів, переміг фаворит змагань горохівчанин Юрій Русюк. Він, а також решта переможців обласного чемпіонату вийдуть на цю трасу трохи більше, ніж через тиждень, аби на чемпіонаті України з кросу розіграти путівки на Чемпіонат Європи, що відбудеться на початку грудня у французькому місті Ер.

[caption]
Траса з кросу з часом перетвориться на «Стежку здоров’я», на ній планують облаштувати ліхтарі та лавочки[/caption]
[caption]
По трасі спорсменів підганяли вперед вболівальники і тренери[/caption]
[caption]
По трасі спорсменів підганяли вперед вболівальники і тренери [/caption]
[caption]
Спортсмени на складність траси не нарікають, хоча зауважують, що невеличкий підйом перед фінішом сплутує карти багатьом. [/caption]
[caption]
Деякі забіги закінчувалися шаленою боротьбою на фініші. [/caption]
[caption]
Спортивна сім’я Оксана та Сергія Оксентюків. [/caption]
[caption]
Один із найтитулованіших волинських спорсменів, бігун на довгі і супердовгі дистанції Олександр Головницький з Ковеля. [/caption]
[caption]
Вже після 1 кола у найочікуванішому забігу чоловіків і молоді на 5 км визначився лідер. [/caption]
[caption]
Чемпіон Волині у кросі на 5 км Юрій Русюк [/caption]
Ковельчанин Олександр Майданський – справжній ветеран спорту. У свої 72 роки пробіг 5-кілометрову дистанцію під підбадьорливі вигуки глядачів.


0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter