У Луцьку працює унікальна тенісна академія

04 Березня 2016
На тенісних кортах у Центрі дозвілля та розвитку «Адреналін Сіті» готують професійних тенісистів і змалечку розвивають інтерес до великого спорту.

Нині діти не уявляють своє життя без різноманітних ґаджетів. Смартфони, планшети, комп’ютери стали настільки важливими у житті підростаючого покоління, що часу на активний відпочинок практично не лишається. А рухливий спосіб життя – це запорука здоров'я.






Одним із найменш травмонебезпечних видів спорту є теніс. Він розвиває мислення, силу волі та витривалість. Крім того, для гри не потрібно збирати цілі команди, а постійні заняття сприяють покращенню стану здоров'я.

Гру в теніс здавна вважали елітним видом спорту. Тенісисти разом із зірками гольфу чи кінного спорту складали альянс чи не найбільш впливових і заможних людей спортивного бізнесу. Проте з часом цей вид спорту став доступнішим, і нині займатися великим тенісом може чи не кожен, хто має таке бажання.





Керівник напрямку «Арена Спорт» Центру дозвілля та розвитку «Адреналін Сіті» В’ячеслав Сусалєв зауважує, що гра в теніс потребує стільки ж витрат, скільки будь-який інший вид спорту. Головне – мати інтерес і місце, де можна втілити свою мрію у життя.

– Сьогодні, щоб молодь почала займатися спортом, треба виграти велику битву з різноманітними ґаджетами. Тепер діти не покладуть дві цеглини і не почнуть просто грати, наприклад, у футбол. Їм потрібен хороший майданчик. Так само і з тенісом. Хтось скаже, що це дорогий вид спорту. Нічого подібного. Нині будь-який вид спорту потребує коштів, – зазначає В’ячеслав Сусалєв.




Відкриття тенісної академій «Адреналін» у травні 2010 року стало справжньою подією у житті обласного центру. Академія відповідає найвищим стандартам і пропонує відвідувачам широкий спектр послуг: три критих корти, чотири відкритих ґрунтових майданчики, тренажерний зал та спеціалізований магазин.

Займатися тенісом можна у будь-якому віці. До академії діток приводять уже в 5-6 років. Впроваджена програма ITF «PlayandStay» («Грай та залишайся») для малюків стала запорукою успіху в роботі із початківцями. Спеціальне обладнання та методика дозволяють маленьким спортсменам насправді закохатися у теніс.



Групові заняття в академії коштують 500 гривень у місяць. На початках вихованців забезпечують необхідним інвентарем. Коли дитина впевниться, що хоче займатися таким видом спорту, тоді уже можна придбати власне приладдя.

Для найменших є і спеціальний інвентар. Ракетки і м’ячики, призначені для цієї вікової категорії, набагато легші, ніж для дорослих, а тенісна сітка – переносна. Таких невеличких конструкцій на корті може стояти кілька.



– Звісно, коли людина прийде у 20 років, то відповідно уже не стане новим Федерером чи Шараповою. Ми запрошуємо до академії уже з 5-6 років. З такими дітками заняття проходять більше в ігровій формі. Але віддавати дитину з самого малечку не обов’язково. Якщо до певного віку вона мала активний фізичний розвиток, то може прийти в 10-11 років і все одно мати гарні результати. Просто дитина повинна зрозуміти, що у її житті з’явився теніс, – зауважує В’ячеслав Сусалєв.

Займатися на кортах можуть як професіонали, так і любителі. Для тих, хто хоче бути успішним у тенісному спорті, працюють професійні тренери Юрій Труш та Ірина Новосьолова.Нині в академії займається більше п’ятдесяти осіб. Вихованці школи стають чемпіонами України, призерами всеукраїнських турнірів, майстрами спорту і кандидатами у майстри спорту.




Кандидат у майстри спорту та фіналістка чемпіонату України серед дівчат до 16 років Анастасія Боднарчук прийшла навчатися до академії п’ять років тому і саме тут досягла свого успіху. У грудні 2015 року на кортах СК «Арена Спорт» відбувся Всеукраїнський турнір для тенісистів «Зимова казка». Анастасія Боднарчук стала справжньою зіркою змагань. Цього разу «Зимова казка» підкорилася Насті в одиночному та парному розрядах. Вихід до десятки кращих тенісисток країни у своїй віковій категорії став можливим завдяки ретельній роботі тренерів-викладачів академії та особистій наполегливій праці на кортах Насті. Два золота на звітних змаганнях ще більше заохотили тренера збірної України Наталію Медведєву звернути увагу на молоду зірку, за якою давно спостерігають фахівці національної команди.



Ще один вихованець академії, тринадцятирічний Андрій Пікута, розповідає, що прийшов сюди навчатися уже з восьмирічним стажем. Саме тут спортсмен хоче втілити свою мрію і теж стати чемпіоном.

– Тенісом займаюся давно. Спершу займався у спорткомплексі «Олімпія», а в академії тренуюся більше 4 років. Сюди прийшов для того, аби отримати більш професійну підготовку, – ділиться вихованець академії.



На базі тенісної академії в «Адреналін Сіті» часто проводять різноманітні змагання: всеукраїнські, регіональні, для малюків. У зимовий час турніри влаштовують раз у місяць, влітку – частіше. Крім того, вихованці академії мають можливість навчатися в США за щорічною спеціальною програмою.
Тож академія тенісу запрошує усіх охочих спробувати свої сили у великому спорті і стати кращими в доступному занятті, для якого немає вікових рамок і статусних обмежень.

1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter