У Луцьку нагородили найкращих спортсменів області

02 Лютого 2018
Грамоти, тарілки та кубки отримали переможці всeукраїнських та мiжнародних змагань, які піднімали Волинь у спортивному рейтингу протягом року.

Відзначення спортсменів та їх тренерів відбулося у приміщенні обласного театру ляльок у 1 лютого, пише Район.Луцьк.

Серед нагороджених були спортсмени олімпійських видів спорту, неолімпійських та спорту для людей з інвалідністю. Окремі нагороди мали тренери, чиї учні привозили на Волинь перемоги з престижних світових змагань.

[caption]
Спортсменам, спортшколам та тренерам вручали грамоти, тарілки та кубки[/caption]
[caption]
Нагородження відбулося у приміщенні обласного театру ляльок[/caption]
[caption]
Гостей заходу розважали учні міських музичних шкіл[/caption]

Відзначили також роботи спортивних команд. Так, у номінації «Краща команда» перемогу здобули волейболістки з «Волині-університету». Вони зайняли третє місце на чемпіонаті України у суперлізі сезону 2016-2017 років. Також дівчата отримали посвідчення майстрів спорту.

Нагороди спортсменам і спортсменкам вручав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Заради такої події, за його словами, губернатор пропустив зустріч стосовно програми транскордонного співробітництва.

«Спортсмени – це потенціал області. Вони нічого не сіють, а все роблять своїм талантом і своїми силами. Тому влада області активно розбудовує спортивну інфраструктуру на Волині. Нам є, для кого будувати», – розповів Гунчик.

[caption]
Нагороди спортсменам вручав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик[/caption]
[caption]
Медалістові «Ігор нескорених» Сергію Торчинському подарували годинник[/caption]

Він каже, що у обласі планують продовжити програму із забезпечення спортсменів житлом, за умовами якої вже дві волинські спортсменки – Яна Беломоіна та Марія Повх мають квартири у Луцьку.



Свої нагороди отримали також спортивні організації області. Зокрема, Волинська обласна школа вищої спортивної майстерності під керівництвом Андрія Авраменка отримала відзнаку за вагомий внесок у розвиток спорту вищих досягнень, забезпечення якісної підготовки спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень до складу збірних команд, у тому числі національних збірних України, а також за здобуту рекордну кількість очок за результатами виступів спортсменів області на міжнародних та всеукраїнських змаганнях у 2017 році.

[caption]
Директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко[/caption]

«Рік був для школи продуктивний. Це був найкращий рік за всю історію існування школи, а це вже чверть століття. Ми здобули рекордну кількість залікових очок, а це 39 854. Минулого року ми теж у підсумку мали рекорд, але цьогоріч здобули майже на 5 тисяч очок більше. Ми спрацювали цього року, як ще одне потужне відділення, або як два менш потужних, при тому відділення не маючи.

У наступному році ми будемо продовжувати розвивати спорт вищих досягнень у області. Спорт – це всесвітня дипломатія. Ми таким чином представляємо не тільки Луцьк і Волинську область, а й Україну. Мені приємно, що наших спортсменів відзначають нагородами, що влада придбала їм житло. Перемоги 2017-го – це в першу чергу заслуга наших 30 тренерів і 150 спортсменів. Без них у Волині не було би такого результату», – розповів Андрій Авраменко.





За підсумками спортивного року Волинь, здобула почесне друге місце серед областей України третьої групи.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter