У Луцьку легкоатлетам вручили спортивних «Оскарів»

11 Січня 2017
…Вечірні сукні, елегантні костюми, класична музика від скрипальок, теплі спогади про перемоги року, що минув, і сподівання на успіхи в новому році, емоції володарів «Кришталевих доріжок» – такою була церемонія відзначення кращих легкоатлетів Волині.

Вона відбулася 10 січня в Луцьку, повідомляє ФЛАВО.





«Кришталева доріжка-2016» - це новостворена відзнака Федерації легкої атлетики Волинської області, якою нагороджуватимуть щороку спортсменів, тренерів, меценатів легкої атлетики, які домоглися найбільших успіхів.




«Започатковуючи вручення таких відзнак, ми прагнули досягти декількох цілей. Це й пошанування кращих з кращих, і можливість поспілкуватися у нашому вже майже родинному легкоатлетичному колі. Вірю, що щороку нам буде кого і за що нагороджувати «Кришталевими доріжками», - розповідає перший віце-президент ФЛАУ, президент ФЛАВО Володимир Рудюк.

«Кришталева доріжка» зібрала увесь цвіт волинської легкої атлетики, приїхали до Луцька й поважні гості – президент ФЛАУ Ігор Гоцул, віце-президент ФЛАУ, чемпіон світі Іван Гешко, керівник департаменту змагань Іоланта Хропач, президент Федерації легкої атлетики Київської області Андрій Комаров.




Легка атлетика – надзвичайно красивий вид спорту. Це засвідчили й світлини фотовиставки, що діяла під час заходу, й кадри з фільму, яким й почалася церемонія «Кришталевої доріжки». Її вели Олександр Львовський та Анастасія Кульбачинська – «голоси» більшості легкоатлетичних змагань, які відбулися у Луцьку торік.

Перед початком церемонії Володимир Рудюк відзначив особливими подяками тренера Миколу Калитку, чия вихованка Надія Боровська втретє поспіль зуміла позмагатися на літніх Олімпійських Іграх; Романа Черкашина, який вперше (віримо – не востаннє!) зумів виховати учасницю Ігор – Ірину Климець; міську владу Нововолинська, яка разом із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» долучилася до появи в місті нового спортивного центру із модерними легкоатлетичними доріжками в тому числі; а також ветеранів волинської «королеви спорту» - Михайла Мороза, Володимира Сахарука, Вячеслава Киричука та Ігоря Орлова.




Президент ФЛАВО своєю чергою отримав відзнаки гостей – натхненників Луцького та Ковельського півмарафонів Олександра Оришка та Сергія Панасюка, а також міської влади Нововолинська.

Нагороджувати «Кришталевими доріжками» на сцену підіймалися чотири волинських легкоатлети-олімпійці – Іван Банзерук, Надія Боровська, Ірина Климець, Валентина Мирончук, офіційні особи ФЛАУ.





Отож, переможцями номінацій стали:
Кращий легкоатлет (юнаки) - Касян Дарина.
Кращий легкоатлет (юніори) - Шумік Віктор.
Кращий легкоатлет (молодь) - Даниленко Данило.
Партнер року – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Команда року - ДЮСШ Любешів.
Подія року - Чемпіонат України.
Відкриття року - Костриця Ерік.
Кращий тренер року - Яловик Володимир.
Кращий легкоатлет (жінки) - Боровська Надія.
Кращий легкоатлет (чоловіки) - Банзерук Іван.




«Я не міг не відгукнутися на запрошення організаторів і не приїхати до Луцька на «Кришталеву доріжку». Попри напружений графік приїхав, аби розділити це свято з людьми, яких я дуже поважаю, з людьми, які зробили справжнє диво в українській легкій атлетиці, які зробили прорив і в сенсі інфраструктурному, і в спортивному, і в організаційному. Приємно казати слова подяки за добре зроблену роботу. Сьогодні було справжнє свято людей, які віддані легкій атлетиці», - резюмував «Кришталеву доріжку» керівник легкоатлетичної федерації України Ігор Гоцул.





Приємно здивовані відзнакою та церемонією «Кришталевої доріжки» були й спортсмени.

«Нас не вітали так навіть після повернення з Олімпійських ігор», - поділився емоціями Іван Банзерук.




Надія Боровська додала, що така увага до спортсменів та тренерів дуже приємна.

«Це стимул і релакс, сьогодні ми дуже відпочили і готові до нових звершень в новому році», – зазначила спортсменка.













0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter