Спека, втома і несподівані результати: перший день чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку

07 Червня 2017
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ
Текст: Дмитро КУЗНЄЦОВ


На луцькому стадіоні «Авангард» 6 червня стартував командний чемпіонат України з легкої атлетики, на який з’їхалися найкращі вітчизняні легкоатлети. У Луцьку визначається збірна України, яка виступатиме у Франції на командному чемпіонаті Європи. Його 23-25 червня прийматиме Лілль (Франція).

Як розповідає Район.Луцьк, аби визначити кращих, до Луцька приїхало понад 400 спортсменів з 25 регіонів України. Першого дня на відвідувачів «Авангарду» чекала насичена програма змагань, адже вони продовжувалися майже 12 годин з невеликою перервою.





До церемонії відкриття змагань особливими успіхами не потішили волинські спортсмени. Лише на нашій коронній дистанції – 400 метрів з бар’єрами – впевнено кваліфікувалися до фіналу одразу троє представників області – Данило Даниленко (який і буде фаворитом вирішального забігу) з результатом 51,00 с, Анатолій Синянський (52,07) та Олексій Мацкевич (53,34).

Після короткої церемонії відкриття на стадіоні, як то кажуть, «понеслась», тому встигати за усіма перипетіями на «Авангарді» було дуже важко. Втім, вдалий виступ волинянина Павла Палія, який своєю останньою спробою метнув спис на 71,73 м. Цей показник приніс нашому юніору бронзову нагороду дорослого чемпіонату України, а також став особистим рекордом спортсмена.






До такої ж нагороди уже наприкінці першого дня Командного чемпіонату України з легкої атлетики не дотягнув наш дискобол Роман Рижий. Його результат – 52,83 м – став четвертим у фіналі метання диска.

Особливі емоції у вболівальників викликали виступи спортсменів і з інших регіонів. Зокрема, торішня чемпіонка Європи з бігу на 800 метрів Наталія Прищепа на останніх метрах вирвала перемогу на дистанції 1500 м. Запорізькій спринтерці Олесі Повх не вистачило усього дві сотих секунди (11,28 с) для того, аби виконати норматив на чемпіонат світу в Лондоні. А її молода землячка – 19-річна Анастасія Бризгіна – з дуже навіть дорослим результатом у 51,89 с тріумфувала у фіналі з бігу на 400 метрів.

Одним із вечірніх «десертів» для вболівальників стали змагання серед жінок зі стрибків у висоту. Натужно та далеко не з першої спроби, з показником у 1,94 все ж перемогла Оксана Окунєва з Миколаївської області. «Я завжди з радістю приїжджаю до Луцька, адже на вашому гарному та укомплектованому усім необхідним стадіоні завжди вдається демонструвати хороші результати», - підсумувала спортсменка вдалий виступ.






Головні очікування волинських любителів легкої атлетики припадають на сьогоднішній день. Ранковий забіг чоловіків на 3000 метрів уже приніс області ще одну медаль – «срібло» з результатом 8:39,45 виборов Дмитро Долинчук.

А вже вдень відбудеться фінальний забіг на 400 метрів з бар’єрами, де виступатиме Данило Даниленко, а також змагання серед жінок у метанні молота, де фавориткою буде наша головна легкоатлетична зірка Ірина Климець. Останній вид змагань – біг на 1,5 км у десятиборстві – відбудеться о 18:00.






































0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter