#Прокинься: 12-річному лучанину збирає кошти на лікування команда відомого тренера Насті Каменських. ФОТО

06 Листопада 2018

12-річному лучанину Вадиму Мучаку збирає кошти на лікування команда відомого тренера Андрія Хомицького.

Акція має назву «#Прокинься» і полягає в тому, що щотижня тренери команди «Khomytskyi_prо» проводять безкоштовне ранкове тренування для всіх охочих у кожному місті, де вони працюють – Києві, Одесі, Луцьку та Ковелі.

Єдине, що просять від тих, хто буде тренуватися, та і просто небайдужих людей – надати благодійну допомогу дитині, реквізити якої вказують в окремому пості щотижня. У розділі «ціль переказу» необхідно поставити хештег #прокинься.

Засновник «Khomytskyi_prо» і ініціатор акції «#Прокинься» Андрій Хомицький – родом із Ковеля, але вже тривалий час живе і працює в Києві. Він двічі чемпіон світу з бодібілдінгу Men's Physique IFBB, майстер спорту міжнародного класу, тренер професійних спортсменів і зірок, серед яких – Настя Каменських, Санта Дімопулос та інші.

Андрій зайнявся пошуком талановитих тренерів по всій Україні для того, щоб навчити їх власної тренерської методики. Так з’явилася команда «Khomytskyi_prо», тренером якої у Луцьку є Наталя Савюк.

Саме вона проводить благодійні тренування у Луцьку, в Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

Наразі кошти збирають 12-річному Вадимові Мучаку з Луцька, діагноз якого – м’язова дистрофія Дюшена. Хлопчик тяжко хворий з дитинства, але хвороба спрогресувала і тепер він не може ходити. Ця хвороба не лікується, та, на щастя, лікарі з Варшави повідомили, що Translarna (Ataluren-діюча речовина) допоможе Вадиму знову встати на ноги. Препарат можна купити за кордоном від 4000 євро/місяць - довічно.


«Чомусь у нас існує абсолютно ідіотський стереотип про те, що жертвувати гроші можна тільки великі, а відправити 5 гривень – це соромно, бо мало. Зрозумійте, «мало» – це не відправити нічого, а 5 гривень для порятунку життя окремої людини – це багато, тому що нас таких теж багато. Я впевнена, що разом ми зможемо зробити величезний крок у розвитку спорту, здорового способу життя та допомоги нужденним. А головне все це можна робити паралельно з особистим самовдосконаленням», – каже Наталя і додає, що якщо ви раніше не займалися благодійністю, то #прокинься може стати для вас тим самим стимулом «прокинутися» і почати.

Наступне тренування «#Прокинься» відбудеться 8 листопада, локацію повідомлять у соцмережах.

Банківські реквізити для допомоги Вадимові: 5168757370858567 Мучак М.М (у призначенні переказу необхідно вказати #Прокинься).

Тел мами: 0992912669 Мучак Наталія Миколаївна

1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter