Луцькі кікбоксерки із зовнішностями фотомоделей

03 Вересня 2015
Софія Неділько – юний талант із луцького спортивного клубу Adrenalin Kickboxing Team – здобула бронзову нагороду на чемпіонаті Європи з кікбоксингу серед юніорів. Спортсмени змагалися з 13 по 23 серпня 2015 року в угорському місті Кестхей.

Така подія не могла не привернути увагу «Таблоїда Волині», адже, можливо, йдеться про народження нової зірки. Саме тому ми детальніше познайомилися з діяльністю спортивного клубу, який функціонує в спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті».

[caption]
Призери чемпіонату Європи з кікбоксингу серед юніорів. Бронзова призерка Софія Неділько праворуч[/caption]

І тут нас чекала приємна несподіванка: виявляється, не єдиною Софією багатий цей клуб. А двома Софіями. Справді, в спортклубі Adrenalin Kickboxing Team останні кілька років активно тренуються й збирають всілякі нагороди по Україні дві юні спортсменки: Софія Неділько та Софія Аврамук.

[caption]
Чемпіонки[/caption]

Що цікаво, дівчата пов’язали своє життя з кікбоксингом майже одночасно, з різницею в тиждень. Як розповів їх тренер Андрій Подвальний, вони ще й народилися майже одночасно. Кількість збігів вражає. Одразу чомусь напрошується аналогія з братами Кличками: такі собі «сестрички Софійки».

За плечима дівчат хоч і короткий, зате плідний та успішний досвід виступів на рівні області та країни. А тепер – ще й Європи, для однієї з них. Велика заслуга у цьому, за словами тренера, Волинської федерації кікбоксингу та боксу, котра сприяє й матеріально допомагає спортсменам. Юнки за 2-річний період тренувань встигли здобути кілька перемог. Зокрема, обидві Софії брали призові місця на змаганнях в спорткомплексі «Естет», обласних чемпіонатах у Ковелі та Володимир-Волинському, чемпіонатах України, котрі відбувалися в Дніпропетровську та Чернівцях. Вражає, чи не так?

[caption]
Чемпіонат України. Софія Неділько - I місце, Софія Аврамук - III місце (м. Чернівці 3-8 лютого 2014 року)[/caption]

[caption]
Обласний турнір з боксу. Софія Неділько - I місце, Софія Аврамук - I місце (м. Володимир-Волинський, 20-21 грудня)[/caption]

«Дівчата дуже наполегливі, – розповідає Андрій Подвальний. – За такий короткий час вони потрапили до збірної України і з боксу, і з кікбоксингу».

Молоді таланти поділилися своїми враженнями та здобутками. Софія Аврамук розповіла, що захоплюється кікбоксингом із 6-ти років. Хоча батьки й були проти таких вподобань дівчини, вважаючи, що кікбоксинг – не жіночий вид спорту, однак Софія поставила ультиматум й сказала: «Я йду і все!». Зараз, коли дівчина має багато визначних здобутків, батьки змінили свою позицію.

[caption]
Софія Аврамук на рингу[/caption]

[caption]
Софія Аврамук розминається перед поєдинком[/caption]

Перші змагання, у яких Софія Аврамук взяла участь – це був турнір з боксу, а не кікбоксингу. Різниця між цими видами спорту не суттєва, пояснює дівчина.

«В першому поєдинку розбили ніс, – згадує Софія. – Пригнічення не було. Це, навпаки, підштовхнуло досягнути чогось більшого».

Перші два бої дівчина програла. Але досвід, отриманий у цих змаганнях, допоміг Софії досягнути результату в наступних поєдинках. Як наслідок, перемоги на обласних та всеукраїнських чемпіонатах.

До слова, на Всеукраїнських змаганнях в Чернівцях Софія Неділько та Софія Аврамук здобули призові місця і за результатами цього турніру отримали звання кандидатів в майстри спорту України.

[caption]
Дівчата отримала звання кандидатів в майстри спорту (27 квітня 2015 рік)[/caption]

Новоспечена призерка чемпіонату Європи Софія Неділько повідала, що починала свій спортивний шлях з рукопашного бою. Однак з цією дисципліною в дівчини не склалося. «Після цього захотіла зайнятися іншим видом спорту, кікбоксингом. Вирішила зайти в Адреналін. Зайшла на 2 роки» – жартує Софія.

[caption]
Софія Неділько в спарингу[/caption]

За словами Андрія Подвального, майже протягом 2-х років занять дівчина непереможна. На чемпіонаті Європи була перша поразка. Софія «спіткнулася» на італійській спортсменці, перед цим здолавши дівчину з Польщі.

Хоч після чемпіонату Європи минуло небагато часу й Софія Неділько ще досі відновлюється від виснажливих змагань, проте дівчина вражає своїм оптимізмом й налаштованістю на наступні поєдинки: «Зараз знов хочу тренуватися, але тренер не дозволяє на даний момент, поки не відновлюся» – ділиться думками Софія.

[caption]
Софія Неділько та Андрій Подвальний[/caption]

[caption]
Софія Неділько[/caption]

Андрій Подвальний розповів, що з 1 по 8 листопада в Іспанії відбудеться Чемпіонат світу з кікбоксингу. Тренер разом зі «своїми» дівчатами всерйоз налаштований взяти участь у цих змаганнях й здобути найвищі результати.

Тішимося, що маємо таких молодих спортсменок й слідкуватимемо за їх досягненнями надалі.

[caption]
Обласний турнір з боксу в споркомплексі «Естет». Софія Неділько - 1 місце, Софія Аврамук - 2 місце[/caption]

[caption]
Adrenalin Kickboxing Team[/caption]



[caption]
Дві Софії з тренером[/caption]

[caption]
Срібні призери чемпіонату України в Дніпропетровську (2015 рік)[/caption]


1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter