Лучани дивитимуться матчі «Євро 2016» на величезному екрані в центрі міста

10 Червня 2016
У Луцьку під час «Євро 2016» на Театральному майдані буде своя «Територія футболу».

Про це на прес-конференції розповіли заступник міського голови Юрій Моклиця, голова громадська організація «Volfest» Валерій Пельц, генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха, повідомляє відділ інформації Луцької міськради.

З 10 червня по 10 липня 2016 року у Франції відбуватиметься Чемпіонат Європи з футболу за участі збірної України. По всій Європі створюються фан-зони та імпровізовані майданчики для масового перегляду ігор чемпіонату.

У цьому році місто Луцьк буде серед 11 міст України, в яких працюватимуть фан-зони. Лучани та гості міста отримають нагоду подивитись найцікавіші матчі турніру та повболівати за нашу збірну. Фан-зону організовує громадська організація «Volfest». Головний спонсор «Території футболу» ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536». Футбольне свято відбуватиметься під патронатом Луцької міської ради та міського голови Миколи Романюка.



Валерій Пельц розповів, що громадська організація «Volfest» протягом двох місяців працювали над створенням фан-зони, велися перемовини з ТРК «Україна», який є власником ліцензії на трансляцію матчів Чемпіонату Європи 2016. Вдалося їх вмовити за прийнятну ціну надати права на трансляцію, і в Луцьку зможуть показати всі ігри «Євро 2016». Цього року фан-зона буде меншого формату, але головне, що лучани і гості міста зможуть переглянути усі без винятку матчі за участі збірної України та найцікавіші матчі чемпіонату, матчі плей-офф і фіналу. Розпочне роботу фан-зона 12 червня з матчу Україна – Німеччина.

«Хочу принагідно вибачитися перед лучанами, які проживають у центрі, оскільки вболівальники можуть трохи порушувати їхній спокій. Обіцяємо максимально знизити звук, щоб нікому не заважати. Сподіваємося фан-зона «Територія футболу» буде місцем зустрічі любителів футболу, які хочуть разом повболівати за збірну України. Сподіваюся, наші емоції, вболівання відчує наша збірна у Франції, і це допоможе їм перемогти», - сказав Пельц.

Ігор Чорнуха розповів: «До мене звернулися організатори, і ми за 15 хвилин дали відповідь, що будемо купувати права на трансляцію. Бо такий захід повинен бути у нашому місті. Не сумніваюся, що це буде територія, де активні лучани можуть цікаво провести свій час, повболівати за нашу команду. Це хороший захід, який популяризуватиме спорт і здоровий спосіб життя».

До слова, розмір екрана, на якому дивитимуться футбол лучани, - 3х4 метри.

Графік ігор Збірної України:

12.06.16 (22:00) – Україна – Німеччина

16.06.16 (19:00) – Україна – Північна Ірландія

21.06.16 (19:00) – Україна - Польща
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter