Хто з волинських футболістів поїде на Чемпіонат Європи

30 Листопада 2015
Текст: Андрій МОШКУН

Національна збірна України перервала «прокляття стикових матчів» і вперше в своїй історії пройшла через сито плей-офф до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу. Запеклі футбольні баталії на полях Франції розпочнуться влітку 2016 року, але тренери вже тримають «на олівці» тих, хто гідний представляти національну дружину на мундіалі. Кого ж із представників землі волинської ми зможемо побачити на батьківщині Марсельєзи?


Артем Федецький. Син славнозвісного нападника «Волині» Андрія Федецького підтримує славні традиції свого батька. Артем такий же атлетичний і непоступливий на полі. Незважаючи на те, що останнім часом правий захисник Федецький не має стабільного місця у складі дніпропетровського «Дніпра», імовірність його непотрапляння до заявки збірної на Чемпіонат Європи рівна нулю. Звісно, якщо у "гладіатора" Артема буде все в порядку зі здоров’м. Гаряче серце Федецького стане у нагоді національній збірній.



В’ячеслав Шевчук. Тридцятишестирічний лівий оборонець «Шахтаря» та збірної України В’ячеслав Шевчук переживає другу молодість. Вболівальники-аматори не наважаться «на око» назвати вік уродженця Луцька: Шевчук, як і раніше, встигає не лише вдало виконувати захисні функції, а й підключатися до атак команди. Незважаючи на вік та програну конкуренцію у клубі, нев’янучий Шевчук є основним лівим захисником національної дружини. Якщо обійдеться без форс-мажору - Шевчук зможе пакувати валізи до Франції


Анатолій Тимощук. Одноліток Шевчука й ще один старожил збірної Тимощук вже давно втратив місце в основному складі команди Михайла Фоменка, однак списувати на пенсію Тимощука зарано. Лідерські якості Анатолія та його величезний досвід стануть в нагоді національній дружині, тому якщо лучанин Тимощук підтримуватиме себе у належній фізичній формі – без сумніву, потрапить до заявки на Євро- 2016.



Про запас: Артем Шабанов. Михайло Фоменко – консерватор і рідко йде на експерименти зі складом. Незважаючи на це, ніхто не застрахований від травм. І якщо, не дай Боже, хтось із основних оборонців збірної отримає травму – поява Артема Шабанова в заявці на Євро може бути цілком імовірною. Принаймні, головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний неодноразово говорив про те, що запропонує послуги Шабанова Михайлу Фоменку. Чим Кварцяний не жартує?



0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter