ФК «Волинь» як квиток у життя: колишні гравці — сучасні тренери

31 Травня 2017
Текст: Анна МОРАРЬ

Через «сувору школу життя» у ФК «Волинь» пройшло чимало гравців. Багато з них стали відомими футболістами та продовжили свою кар’єру закордоном, проте не всі після завершення кар’єри гравця вирішили назавжди зв’язати своє життя з улюбленою справою і надалі працювати на благо футболу. Кому все-таки вдалось стати успішним тренером та хорошим наставником дізнавався «Таблоїд Волині».

Василь Сачко - головний тренер полтавської «Ворскли», колишній нападник, що виступав за луцьку команду з 2001 по 2006 рік. Сам Василь розповідав, він вагався переходити до «Волині» через мовний бар’єр, проте, адаптація пройшла досить швидко, а хвилювання були марними. Він регулярно забивав у ворота суперників та за 5 сезонів у Луцьку став одним з найкращих бомбардирів в історії нашої команди.



На ім’я асистента головного тренера російського клубу «Зеніт» Анатолія Тимощука можна часто натрапити у скандальних новинах, але, незважаючи це, вихованець дитячо-юнацької школи «Волині» залишається найтитулованішим українським футболістом та рекордсменом національної збірної України за кількістю проведених в її складі офіційних матчів, яких нараховується аж 144.



Колишній захисник «Волині» та нинішній помічник головного тренера «Зірки» із Кропивницького - Віталій Розгон розпочинав свою тренерську кар’єру у «Арсенал-Київщина», але як футболіст найбільш відомий своїми виступами саме за луцьку команду у 2001, 2002, 2003, а також 2010 роках.



Юрій Дудник сьогодні є головним тренером юнацької команди «Зорі», а ще в 2001-2003 роках був гравцем луцького клубу. Цікаво, що він вперше спробував себе у ролі тренера в черкаському «Дніпрі», будучи ще футболістом цієї ж команди та продовжуючи грати на полі.



Тренер U-15 в ДЮФШ «Волинь» Володимир Мозолюк точно має чим поділитись та чого навчити хлопців, адже він був одним із найкращих гравців та бомбардирів луцького футбольного клубу. Він двічі пробував свої сили у закордонних чемпіонатах, проте, завжди повертався до рідного міста і команди.



Можна з впевненістю сказати, що волинський край - багатий на таланти. Колишні «хрестоносці» тепер навчають та виховують нових футболістів України, діляться своїм досвідом та ще раз доводять свою безмежну любов до футболу. Вони змогли досягти успіху і тепер намагаються допомогти досягти вершин таким юнакам, якими самі були колись.
0
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter