Четвертий день Чемпіонату України з легкої атлетики. ФОТОРЕПОРТАЖ

24 Липня 2018

Фото: Сергій МАТВІЙЧУК
Чотири дні у Луцьку тривав Чемпіонат України з легкої атлетики.











Результати третього дня повідомили на Facebook-сторінці Федерації легкої атлетики Волині.

Волинь — шоста на луцькому чемпіонаті України з легкої атлетики. Наші атлети вперше так високо і успішно виступили на дорослому чемпіонаті. Волинь випередили тільки визнані центри — Київ та область, Харків, Донецька область і Дніпро.






Отже, в останній день змагань наша команда завоювала ще три медалі. “Золото” не підкорилося бар’єристу Данилу Даниленку. Помилочка на передостанньому бар’єрі коштувала його першого місця. Але тим “зліший” був Даня у Берліні і за три тижні до старту на ЧЄ матиме можливість відпрацювати техніку. Другий тут на 400 м був Анатолій Синянський. Ще одну бронзу нам приніс дискобол Роман Рижий!







У наших хлопців і дівчат вісім нагород. Отож, Волинь має двох чемпіонів країни — Ірину Климець та Євгена Гуцола, двох срібних медалістів — Даниленка і метальника спису Шеремета і чотирьох бронзових медалістів - багатоборця Руслана Малогловця, дискобола Рижого, бар’єриста на 400 м Синянського і метальницю списа Анну Лагоду.









Луцький чемпіонат був вирішальним етапом відбору на головний старт сезону – чемпіонат Європи (6-12 серпня, Берлін). Отож, сьогодні можемо стверджувати, що до Німеччини поїде 10 волинян!
В останній день чемпіонату золотими дублями відзначилися троє атлетів. Як і на стометрівці, золоту нагороду на 200 м здобув Сергій Смелик з Донеччини (20,50). Також з двома золотими нагородами повертається на рідну Рівненщину чинна чемпіонка Європи Наталія Прищепа. Напередодні вона стала найкращою з бігу на 800 метрів, а зараз виграла і 1500 м. Олена Сердюк виграла у Луцьку і 10 000 м, і сьогодні 5 000 м.


Крім того, дніпрянка Анна Рижикова (Ярощук) до срібла, здобутого на 400-метрівці, додала золото у бігу на 400 метрів з бар’єрами.


Порадувала гарним виступом у потрійному стрибку бронзова призерка Олімпійських ігор та чемпіонка світу Ольга Саладуха. У Луцьку вона стрибнула на 14.19 м.



Відбулися забіги на 400 і 1500 метрів серед ветеранів АТО. Перемоги в них здобули черкащанин Олександр Зелінський та Андрій Степасюк з Волині. Глядачі тепло зустріли хлопців, а вболівали за них стоячи. Наші захисники відчули себе справжніми спортсменами, адже пройшли всю передстартову процедуру, наче професійні атлети. Забіг транслювався на телебаченні та інтернеті і виводився на великий монітор на арені. Після фінішу діти подарували хлопцям квіти, а стадіон ще довго не відпускав наших захисників із доріжок. За півгодини до старту на “Авангарді відбулося й урочисте підписання меморандуму про співпрацю Федерації легкої атлетики України та Національної Ради спортивної реабілітації ветеранів України.






















1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter