В «Адреналін Сіті» відбулися ІІІ Волинські Регіональні ігри за програмою Спеціальної Олімпіади України

14 Вересня 2018

12 вересня 2018 року, з нагоди Дня фізичної культури та спорту України в місті Луцьку в спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті» відбулись ІІІ Волинські Регіональні ігри за програмою Спеціальної Олімпіади України серед дітей та молоді з особливими потребами.

Захід організований за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», спортивно-оздоровчого комплексу «Адреналін Сіті», федерації футболу міста Луцька, Палацу учнівської молоді міста Луцька, ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» і благодійних організацій, повідомляють на сайті Луцької міської ради.

На урочисте відкриття Спеціальної Олімпіади України завітали: в.о. заступника директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Андрій Булковський, в.о. директора КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» Надія Петрик, виконавчий директор Спеціальної Олімпіади України Андрій Підварко, директор спортивно-оздоровчого комплексу «Адреналін Сіті» Галина Шотік, тренери, волонтери, батьки та друзі учасників.

Після урочистого відкриття усі присутні на заході мали змогу подивитись показові виступи: танці, пісні, гуморески та флешмоби у виконанні особливих артистів.

Потому розпочались змагання з футболу та легкої атлетики серед команд сформованих з учасників спортивного свята.

КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» також долучився до цього заходу, організувавши проведення спортивних естафет «Маленькі Олімпійські ігри», змагань з шашок, тенісу настільного, дартсу та кидків баскетбольного м’яча в кільце.


Загалом у спортивному святі було задіяно 160 особливих спортсменів.

Програма «Маленьких Олімпійських ігор» включала такі естафети: «Фітбол», «Тунель», «Перегони на самокатах», «Котигорошко», «Садіння картоплі», «В ногу з Євросоюзом», «Біг з перешкодами», «Збудуй піраміду», «Крізь обруч». Всі команди успішно впоралися із завданнями. І батьки, і судді допомагали маленьким спортсменам долати перешкоди під час виконання естафет запропонованих організаторами. На спортивному майданчику зібралося також чимало вболівальників, які гаряче підтримували свої команди. Вболівальники залишились задоволеними, а юні спортсмени випробували свої сили, весело і активно провели час та отримали багато позитивних емоцій.

Учасники Спеціальної Олімпіади України були нагороджені дипломами КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх», медалями і статуетками від Федерації футболу міста Луцька та подарунками від благодійних фондів і спонсорів. Окрім цього, були відзначені унікальні спортсмени в таких номінаціях: «Спортивна гордість Волині», «Олімпійська надія», «Сильні духом», «Найкращий атлет-аматор», «Майбутній видатний гросмейстер», «Майстер влучного кидка», «Глядацька симпатія», «Незламність волі».

Щасливі діти і батьки отримали незабутні враження від змагань, адже важлива не так перемога, як участь, спілкування з учасниками та можливість проявити себе.













































1
Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter